Zákusky a iné
Smotanové rohlíčky s orechami PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 30 November 2018 11:34

Ingrediencie

400 g polohrubej múky, štipka soli, 250 g masla, 150 g kyslej smotany, 180 g pomletých vlašských orechov, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 2 PL mlieka, práškový cukor na posypanie

Postup

Orechy zmiešame s práškovým, vanilkový cukrom, bielkom a vareškou vymiešame hustú hmotu.

Z múky, soli, tuku a smotany vypracujeme hladké cesto.

Cesto rozdelíme na štvrtiny a postupne každú rozvaľkáme na tenký kruh. Kruh radielkom rozdelíme na osminy. Na širšiu časť každého dielu položíme valček náplne a zrolujeme do rohlíčka.

Rohlíčky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na plechu ich potrieme žĺtkom zmiešaným s dvoma lyžicami mlieka. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút. Po vychladnutí pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Kokosový dezert PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 01 August 2016 14:54

Ingrediencie

korpus: 2 balíčky kakaových sušienok Bebe ( á 130 g), 120 g masla

náplň : 500 g mäkkého tvarohu, 7 lyžíc práškového cukru, 1 plechovka kokosového mlieka ( 400 ml), 1 kokosový puding bez varenia Creme Olé, 4 lyžice strúhaného kokosu

Postup

Sušienky rozdrvíme alebo postrúhame. Pridáme zmäknuté maslo a rukami spracujeme dohromady, vznikne hmota podobná mrveničke. Nasypeme ju do tortovej formy (priemer 24 cm) , rovnomerne rozložíme a utlačíme.

Do misky vložíme tvaroh, pridáme cukor, kokosové mlieko a elektrickým šľahačom vyšľaháme hladký krém. Pridáme kokos, pudingový prášok a zašľaháme do krému.

Krém rozotrieme na sušienkový korpus vo forme a tortu uložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Pri podávaní môžeme posypať kokosom a ozdobiť ovocím.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Kokosové ježe PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 22 December 2015 14:16

Ingrediencie

6 vajec, 250 g kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 250 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice vanilkového cukru, 500 g polohrubej múky

poleva: 500 ml mlieka, 250 g kryštálového cukru, 200 g čokolády na varenie, 70 g masla, 4 lyžice kakaa

kokos na obaľovanie

Postup

Vajcia, cukor vyšľaháme do bielej peny. Postupne pridávame olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Necháme vychladnúť.

Medzitým si zohrejeme všetky suroviny na polevu a necháme rozpustiť za občasného miešania. Vychladíme.

Piškótu narežeme na kocky a namáčame v pripravenej poleve a následne obalíme v kokose.

 


 
Cheesecake z lučiny PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 16 Apríl 2015 11:35

Ingrediencie

cesto: 200 g sušienok ( Be - Be, Indiánky a pod.), 50 g masla

1 plnka: 150 g cukru krupica, 400 g syra Lučina, 3 vajcia, 2 lyžice citrónovej šťavy, štipka soli

2 plnka: 400 g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice práškového cukru

ovocie na ozdobu

Postup

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Vsypeme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Lyžicou alebo rukou zmes utlačíme.

V miske zmiešame všetky suroviny na prvú plnku a tú vylejeme na pripravené cesto. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme 25 minút.

Medzitým si vymiešame druhú plnku a tú nalejeme na predpečenú plnku. Vložíme do rúry a dopečieme ďalších 25 minút. Po upečení necháme formu 30 minút v rúre pri otvorených dvierkach. Formu zložíme po úplnom vychladnutí. Koláč ozdobíme.

 

 

 
Veterník na plechu PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 Marec 2015 09:11

Ingrediencie

cesto: 750 ml vody, 230 g masla, 230 g hladkej múky, soľ, 8 vajec

plnka: 750 ml mlieka, 2 karamelové pudingy, 200 g cukor práškový, 250 g masla

šľahačková plnka: 300 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, cukor podľa chuti

poleva: 250 g cukru, 250 ml smotany na šľahanie

Postup

Na cesto si rozohrejeme vodu s maslom a štipkou soli, potom pridáme múku a za stáleho miešania varíme na miernom ohni tak dlho pokiaľ sa cesto nelepí na hrniec ani varešku. Trvá to približne 5 minút. Do vychladnutej hmoty zašľaháme po jednom vajíčku, každé riadne vymiešame. Cesto rozdelíme na polovicu a zvlášť ho nanesieme na dva plechy vystlané  papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30-35 minút.

Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku vymiešame pudingové prášky a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a zašľaháme vychladnutý puding.

Pripravíme si šľahačkovú plnku, vyšľahaním smotany, stužovača a cukru.

Na prvý vychladnutý plát nanesieme karamelovú plnku, na to rozotrieme šľahačkovú plnku. Tú prikryjeme druhým vychladnutým plátom a vrch polejeme polevou. Tú si pripravíme: cukor nasypeme do hrnca a necháme ho skaramelizovať za stáleho miešania. Prilejeme teplú smotanu a varíme do úplného rozpustenia karamelu.

 

 

 


 
Tekvicový koláč ( PUMPKIN PIE ) PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 12 Október 2014 12:38

Ingrediencie

cesto: 250 g polohrubej múky, štipka soli, citrónová kôra z pol citróna, 125 g masla, 1 vajce, 2 lyžice trstinového cukru

náplň: 1 menšia tekvica hokkaidó, 2 vajcia, 3 lyžice javorového sirupu, 2 lyžice medu, 2 lyžice kyslej smotany, šťava z 1/2 citróna, štipka škorice, hrsť orechov, hrsť sušených marhúľ

Postup

Z uvedených surovín spracujeme cesto a uložíme do chladničky.

Tekvicu olúpeme, odstránime semiačka, nakrájame ju na kúsky, zalejeme vodou a varíme 20 minút domäkka. Uvarenú tekvicu scedíme a vidličkou rozpučíme na kašu. Necháme vychladnúť.

K tekvicovej kaši pridáme všetko ostatné okrem orechov a marhúľ a ručne všetko spolu vyšľaháme. Cesto rozvaľkáme na kruh a vložíme do koláčovej formy (priemer 28 cm) vymazanej maslom, tak, aby boli zdvihnuté okraje. Cesto niekoľkokrát vidličkou popicháme, posypeme posekanými marhuľami a orechami a zalejeme tekvicovou hmotou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 45 minút.

zdroj:http://dolcevita.blog.cz/

 

 


 
Chouquettes PDF Tlačiť E-mail
Streda, 01 Október 2014 11:52

Ingrediencie

125 ml mlieka, 125 ml vody, 200 g hladkej múky, 100 g masla, štipka soli, 50 g cukru, 4 vajcia, 1 vajce na potretie, čokofloky

Postup

Privedieme do varu vodu, mlieko, maslo, soľ a cukor. Do vriaceho vsypeme múku a za stáleho miešania krátko povaríme. Vznikne hladká guľa, ktorá sa nechytá varešky ani hrnca. Ihneď zložíme z ohňa a necháme čiastočne vychladnúť. Potom do hmoty postupne vmiešame po jednom vajíčku. Necháme úplne vychladnúť a na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme lyžičkami malé kopky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme čokoflokmi. Vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov , po 10 minútach teplotu ztiahneme na 180 stupňov a dopečieme. Prvých 15 minút rúru neotvárame.

zdroj:www.toprecepty.cz

 


 
Holandská jablková torta PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 26 September 2014 09:47

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g kryštálového cukru, 1 vajce, 1/2 lyžičky soli,  2 lyžice vody

plnka: 1 kg očistených jabĺk, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice škorice, 2 lyžice vanilkového pudingu v prášku, 70 g hrozienok, 60 g strúhanky

na potretie: vajce, 2 lyžice marhuľového džemu, 1 lyžica vody

Postup

Na dosku dáme múku zmiešanú so soľou a s cukrom. Do stredu dáme vajíčko, nakrájané maslo a vodu. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky. Medzitým si nakrájame jablká na menšie kocky, pridáme škoricu, umyté hrozienka, pudingový prášok a cukor. Všetko spolu premiešame.

Z cesta oddelíme 1/3, to bude na vrchnú mriežku. Zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej tortuvej formy (priemer 24 cm) . Cesto utlačíme aj po okraji a zvyšné cesto odrežeme.

Na cesto nasypeme strúhanku. Vyvaľkáme zvyšné cesto a narežeme pásiky. Jablkami naplníme formu až po okraj. Na vrch rozložíme pásiky a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 65 minút. Ak by začalo byť vrch cesta tmavšie, prikryte ho alobalom. V hrnčeku rozmiešame marhuľový džem s vodou a necháme prejsť varom. Po vybratí torty z rúry, potrieme marhuľovou polevou.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 

 


 
Cheesecake PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Júl 2014 17:30

Ingrediencie

korpus: 300 g maslových sušienok (ja som použila indiánky), 100 g rozpusteného masla

plnka: 250 g mascarpone, 500 g mäkkého tvarohu, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 250 g práškového cukru, 180 g kyslej smotany

Postup

Sušienky pomelieme alebo rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu (priemer 26 cm) vyložíme papierom na pečenie. Sušienky vysypeme na dno formy a rukou utlačíme s tým, že trochu potiahneme aj na bok formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a 5 minút pečieme.

V miske si zmiešame mascarpone, tvaroh, smotanu s cukrami a vajíčkami na hladkú hmotu. Túto hmotu prelejeme na upečený korpus a vložíme do rúry a pečieme cca 50-60 minút. Po upečení rúry vypneme, dvierka na rúre pootvoríme a necháme ešte 30 minút chladnúť (plnka nespadne a ostane nadýchanejšia). Potom ho necháme vychladnúť pri izbovej teplote a nakoniec ho vložíme do chladničky najlepšie do druhého dňa.

Až potom cheesecake opatrne vyberieme z formy a servírujeme.

 

 


 
Čokoládové brownies PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Apríl 2014 14:41

Ingrediencie

120 g špaldovej múky, 100 ml olivového oleja, 100 g horkej čokolády, 250 g medu, 2 lyžice prášku do pečiva, 20 g kakaa, štipka soli

Postup

V miseč zmiešame všetky suché suroviny. Prilejeme olej a med a opatrne vmiešame kakao. Nakoniec do cesta pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu. Cesto nalejeme do okrúhlej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Po upečení , necháme vychladnúť a nakrájame rezy.

 


 
Slonie slzy PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 31 December 2013 07:23

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 40 g kakaa, 2 lyžice hrubej múky, na špičku noža prášku do pečiva

krém: 150 g mletých orechov, 5 lyžíc mlieka, 250 g masla, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 lyžice práškového cukru, banány

čokoládová poleva

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao a múku s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečený plát zbavíme papiera, do stredu uložíme valček a cezeň preklopíme jednu polovicu plátu na druhú. Konce trochu pritlačíme.

Krém: Mleté orechy dobre rozmiešame s horúcim mliekom. Potom ich pridáme k maslu, ktoré sme osobitne vymiešali s práškovým a vanilkovým cukrom. Plát cesta po vychladnutí roztvoríme, valček odstránime a plát natrieme krémom. Do stredu plátu uložíme ošúpané banány a plát opäť zbalíme. Povrch polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí krájame.

 

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 1 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Šľahačkové perníčky

Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny,...

Kysnuté orechové koláčiky

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 200 g masla,...

Pečené oriešky

Ingrediencie 150 g hladkej múky, 100 g masla alebo...

Krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 280 g hladkej múky, 50 g mletých...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist