Zákusky a iné
Čokoládové brownies PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Apríl 2014 14:41

Ingrediencie

120 g špaldovej múky, 100 ml olivového oleja, 100 g horkej čokolády, 250 g medu, 2 lyžice prášku do pečiva, 20 g kakaa, štipka soli

Postup

V miseč zmiešame všetky suché suroviny. Prilejeme olej a med a opatrne vmiešame kakao. Nakoniec do cesta pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu. Cesto nalejeme do okrúhlej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Po upečení , necháme vychladnúť a nakrájame rezy.

 


 
Slonie slzy PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 31 December 2013 07:23

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 40 g kakaa, 2 lyžice hrubej múky, na špičku noža prášku do pečiva

krém: 150 g mletých orechov, 5 lyžíc mlieka, 250 g masla, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 lyžice práškového cukru, banány

čokoládová poleva

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao a múku s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečený plát zbavíme papiera, do stredu uložíme valček a cezeň preklopíme jednu polovicu plátu na druhú. Konce trochu pritlačíme.

Krém: Mleté orechy dobre rozmiešame s horúcim mliekom. Potom ich pridáme k maslu, ktoré sme osobitne vymiešali s práškovým a vanilkovým cukrom. Plát cesta po vychladnutí roztvoríme, valček odstránime a plát natrieme krémom. Do stredu plátu uložíme ošúpané banány a plát opäť zbalíme. Povrch polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí krájame.

 

 

 
Krehký koláč PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Apríl 2013 17:01

Ingrediencie

350 g hladkej múky, štipka soli, 1 lyžička kypriaceho prášku, 80 g práškového cukru, 175 g Hery, 2 žĺtky, 5 lyžíc džemu, 200 g drobného ovocia (ríbezle, čučoriedky, maliny...), práškový cukor na posypanie

Postup

Múku spolu so soľou, kypriacim práškom a cukrom premiešame. Pridáme pokrájaný tuk, žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

Okrúhlu formu na pečenie vymastíme tukom a posypeme hrubou múkou. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto ( trochu cesta si necháme na ozdobu) do tvaru formy, preložíme do pripravenej formy a rukou roztlačíme až na okraj formy. Dno popicháme vidličkou, natrieme džemom, posypeme umytým odkvapkaným ovocím. Na vrch rozmiestnime vykrojené zo zvyšného cesta rôzne ozdoby. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

 


 
Syrové koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Január 2013 12:22

Ingrediencie

350 g polohrubej múky, 1 Hera, 100 g taveného syra bez príchute, ľubovoľná marmeláda, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

Z múky, Hery a syru si pripravíme cesto, ktoré necháme v chlade cca dve hodiny odpočinúť. Potom z cesta tvoríme guličky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. V strede guličky urobíme jamku a tú naplníme marmeládou. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút dozlatista. Ešte teplé obaľujeme v zmiešanom práškovom a vanilkovom cukre.

1 dávka - 20 kusov

 

 
Francúzske rezy PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 21 December 2012 09:06

Ingrediencie

cesto: 6 žĺtkov, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 150 g polohrubej múky

náplň: 6 bielkov, 220 g pomletých orechov, 220 g cukru krupica, 1 lyžica kakaa

Postup

Bielka oddelíme od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor, zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký jemný krém. Hmota šľahaním zosvetlie a naberie na objeme. Potom vmiešame múku a cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Bielka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do snehu vmiešame zľahka vareškou orechy zmiešané s kakaom. Orechovú hmotu natrieme na cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 150-160 stupňov a pečieme do jemného zozlatnutia cca 45 minút.

Ešte teplé krájame na štvorčeky, mesiačiky alebo iné tvary. Ak máme malé vajcia pridáme radšej sedem.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Krehké gaštanové rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 17 August 2012 15:02

Ingrediencie

cesto: 250 g hladkej múky, štipka soli, 170 g Hery, 2 žĺtky

náplň: 250 g gaštanového pyré, 3 lyžice rumu

Postup

Rozmrazené gaštanové pyré zmiešame s rumom. Z uvedených surovín spracujeme na doske hladké cesto. Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti. Z každého vytvoríme bochníček, ktorý rozvaľkáme na kruh. Radielkom rozdelíme na 8 trojuholníčkov. Na každý kúsok položíme valček z pyré a zmotáme ho. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 15-20 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Hvarský koláč PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 13 Apríl 2012 05:35

Ingrediencie

150 g vlašských orechov, 75 g hrozienok, 75 g sušených marhúľ, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 100 ml rumu

Postup

Sušené marhule nakrájame nadrobno. Orechy nesekáme na hrubo. Hrozienka zalejeme rumom. Vajcia vyšľaháme s cukrami do bielej peny. Pridáme múku s práškom do pečiva, orechy, hrozienka aj s rumom a marhule. Všetko dobre premiešame a cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Pečieme približne 45 minút pri teplote 180 stupňov.

 

 
Tunel plný chutí PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 December 2011 19:37

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 150 g cukru krupica, 5 lyžíc vlažnej vody, 150 g hladkej múky

plnka: 250 ml smotany na šľahanie, 1 rubínová galaretka

Postup

Galaretku nasypeme do prevarenej, horúcej vody, ale nie vriacej. Miešame do úplného rozpustenia a necháme vychladnúť (trvá to dosť dlho, môžeme to urýchliť postavením do studenej vody a potom do chladničky).

Celé vajcia s cukrom ušľaháme do hustej peny. Vmiešame vodu a vareškou vmiešame preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme (200 stupňov cca 8-10 minút). Upečený plát stiahneme po vytiahnutí z rúry aj s papierom na dosku a necháme vychladnúť.

Formu na srnčí chrbát vyložíme  potravinárskou fóliou. Z vychladnutého plátu odrežeme obdĺžnik, ktorým vystelieme formu a druhý menší plát na prekrytie. Smotanu ušľaháme dotuha. Pridáme takmer stuhnutú galaretku a krátko zašľaháme do smotany. Hotovou penou naplníme piškótu vo forme, menším kúskom ju prikryjeme, opatrne pritlačíme. Uložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.

zdroj:www.galaretka.cz

 

 


 
Misky s ovocím a šľahačkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 15 Október 2011 15:16

Ingrediencie

cesto: 130 g hrubej múky, 125 g práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 vanilkového cukru, 75 ml oleja, 100 ml rumu, 1/2 prášku do pečiva

ďalej: šľahačka, kompót mandariniek, ľubovoľný džem, čokoláda

Postup

Vyšľaháme vajcia s cukrami do bielej peny. Postupne vmiešame olej, rum a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cestom plníme vymastené a múkou vysypané formy na mištičky a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Vychladené mištičky natrieme džemom, ozdobíme šľahačkou, mandarinkami a strúhanou čokoládou.

 


 
Koláč 30-20-1 PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 August 2011 08:25

Ingrediencie

cesto: 300 g polohrubej múky, 200 g Hery, 1 vajce, štipka soli

ďalej: 250 g slivkového lekváru, cca 100 ml vody, slivky, plátky mandlí

Postup

Z múky, Hery, soli a vajcia spracujeme na doske cesto a necháme ho pol hodiny v chladničke odpočinúť. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu koláčovú formu, poukladáme slivky a potrieme rozmiešaným lekvárom s vodou, vrch posypeme mandlami. Pečieme pri teplote 180 stupňov, pokiaľ boky jemne nezružovejú.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Nekysnuté tvarohové šatôčky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 13 August 2011 18:28

Ingrediencie

cesto: 150 g tvarohu, 1 vajce, 8 lyžíc oleja, 6 lyžíc mlieka, 2 lyžice medu, štipka soli, 1 vanilkový cukor, 350 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

náplň: 350 g tvarohu, 5 lyžíc cukru, 1 žĺtok, trocha citrónovej kôry, hrozienka namočené v rume (nemusia byť)

na potretie: 1 vajíčko, 1 lyžica mlieka

Postup

Tvaroh, vajce, olej, mlieko, med, vanilkový cukor a soľ spoločne rozmiešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na cca 3 mm a rozkrájame na štvorce 8x8 cm. Na každý štvorec položíme lyžicu náplne. Bielok rozmiešame vidličkou a potrieme ním rohy štvorca. Rohy potom zdvihneme a preložíme ich cez seba. Na plechu vyloženým  papierom na pečenie šatôčky potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a upečieme dozlatista pri teplote 190 stupňov. 1 dávka - 20 kusov.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu123DopreduKoniec »

Stránka 1 z 3

Vyhľadávanie

Novinky

Ovsené sušienky

Ingrediencie 500 ml hladkej múky, 600 ml jemných...

Brokolica s cesnakom

Ingrediencie 1 brokolica, 4 strúčiky cesnaku, soľ,...

Čučoriedková buchta s cuketou

Ingrediencie 3 vajcia, 0,5 hrnčeka kryštálového...

Hovädzie guľky v omáčke

Ingrediencie 500 g mletého hovädzieho mäsa, 3 klobásy,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist