Biela s motýlikom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 09 Júl 2010 14:32

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 
 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Šunkové pagáče

Ingrediencie 200 g údenej šunky, 500 g hladkej múky,...

Tvarohový zákusok s marhuľami

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Mrkvový perkelt

Ingrediencie 1 kg mrkvy, 1 cibuľa, olivový olej,...

Závin z pomazánkového masla

Ingrediencie 2 neochutené pomazánkové masla (1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist