Torty
Torta na birmovku PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 17 September 2010 11:40

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, džem, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Postupne vmiešavame žĺtka, olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si čokoládový krém.

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom a poukladáme narezané broskyne. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Nakoniec priložíme vrchný korpus a zvyšným krémom natrieme vrch a boky torty. Necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí potiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 



 
Ružový Playboy PDF Tlačiť E-mail
Streda, 15 September 2010 10:29

Ingrediencie

korpus: 9 vajce, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka vanilkového krému

ďalej: veľký jahodový kompót, rum, marmeláda, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešame žĺtka, olej a nakoniec jemne vmiešame múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém.

Vychladnutý korpus dvakrát prerežeme. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a poukladáme jahody. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Nakoniec priložíme vrchný korpus a zvyšným krémom ponatierame vrch a boky torty. Necháme v chlade stuhnúť a obalíme marcipánom.


 


 
Srdce s fialovými ružami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 09 September 2010 15:26

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 4 lyžíc oleja, 130 g hladkej múky, 30 g kakaa

plnka: trojitá dávka čokoládového krému

ďalej: veľký broskyňový kompót,  marmeláda,  poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou marmeládou, plnkou , poukladáme narezané broskyne. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme marmeládou, plnkou, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme marmeládou, krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 

 
Zatvorená kniha PDF Tlačiť E-mail
Streda, 08 September 2010 13:13

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, džem, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  džemom, krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme džemom,  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 
Safari PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 06 September 2010 04:02

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: veľký jahodový kompót,  marmeláda,  poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou marmeládou, plnkou , poukladáme jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme marmeládou, plnkou, poukladáme jahody, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme marmeládou, krémom, uložíme jahody  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí potiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 
Veselá s medvedíkom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 03 September 2010 08:14

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 4 lyžíc oleja, 130 g hladkej múky, 30 g kakaa

plnka: trojitá dávka čokoládového krému

ďalej: veľký broskyňový kompót,  marmeláda,  poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou marmeládou, plnkou , poukladáme narezané broskyne. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme marmeládou, plnkou, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme marmeládou, krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 
Krstinová pre dievčatko PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 August 2010 09:59

Ingrediencie

veľký korpus: 13 vajec, 520 g cukru krupica, 500 g hladkej múky, 20 g kakaa, 13 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 110 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 10 g kakaa, 130 g cukru krupica

plnka: štvoritá dávka vanilkového krému

ďalej: džem, veľký ananásový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku s kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: pripravíme si vanilkový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, rumom, natrieme džemom, plnkou , poukladáme ananás. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme džemom, plnkou, poukladáme ananás, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme džemom, krémom , uložíme ananás  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 

 


 

 
Pat a Mat PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 August 2010 07:57
Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajec, 160 g kryštálového cukru, 4 lyžíc oleja, 130 g hladkej múky, 30 g kakaa

plnka: trojitá dávka čokoládového krému

ďalej: veľký broskyňový kompót,  poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou plnkou , poukladáme narezané broskyne. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 


 

 
Ružová s micky mausom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 27 August 2010 19:26

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, džem, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  džemom, krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme džemom,  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 

 
Vodný svet PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 August 2010 05:51

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky,  9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 160 g cukru krupica , 30 g kakaa

plnka: trojitá  dávka ovocného krému   ( namiesto jahodovej šťavy použijeme višňovú šťavu)

ďalej: 2 kompóty višní, rum, poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

Pripravíme si ovocný krém

 

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  plnkou  , poukladáme višne. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme rumom, natrieme   plnkou, poukladáme višne, priložíme tretiu časť. Postup opakujeme a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 


 

 
Červeno - biele srdiečko PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 21 August 2010 04:57
Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 5 lyžíc oleja, 160 g hladkej múky, 40 g kakaa

plnka: trojitá dávka čokoládového krému

ďalej: banány, jahodový džem, rum,  poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, plnkou  , poukladáme narezané banány. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme rumom, natrieme  džemom, plnkou, poukladáme narezané banány, priložíme tretiu časť. Postup opakujeme a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 


 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 1 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Bravčové plátky s tarhoňou

Ingrediencie 750 g bravčového stehna, soľ, mleté...

Perník od Terky

Ingrediencie cesto: 600 g hladkej múky, 400 g cukru...

Holandská jablková torta

Ingrediencie cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla,...

Corn dogy

Ingrediencie 1 a 1/2 hrnčeka kukuričnej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist