Korenené pagáče PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 13 Február 2020 15:10

Ingrediencie

200 g špaldovej hladkej múky, 500 g polohrubej múky, 40 g čerstvého droždia, 150 ml mlieka, 1 lyžička cukru, 100 ml bieleho jogurtu, 200 ml olivového oleja, 100 g sušených paradajok v oleji, bazalka, mleté čierne korenie, soľ, 2-3 lyžice strúhaného syra

Postup

Z teplého mlieka, cukru a droždia zarobíme kvások. Nabehnuté droždie spolu s jogurtom, olivovým olejom a nadrobno nakrájanými paradajkami pridáme k múke. Osolíme, okoreníme, ochutíme bazalkou a vypracujeme hladké cesto.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáče. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Pred pečením ich posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Celozrnný pšeničný bochník

Ingrediencie 400 ml vody, 1 rozdrvená tableta celaskonu...

Perník s brusnicami

Ingrediencie 100 ml oleja, 400 g hladkej múky, 300...

Rýchly pšenično - ražný chlieb

Ingrediencie 175 ml mlieka, 175 ml vody, 2,5 lyžičky...

Dukátové buchtičky

Ingrediencie cesto: 250 ml mlieka, štipka soli, 6...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist