Korenené pagáče PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 13 Február 2020 15:10

Ingrediencie

200 g špaldovej hladkej múky, 500 g polohrubej múky, 40 g čerstvého droždia, 150 ml mlieka, 1 lyžička cukru, 100 ml bieleho jogurtu, 200 ml olivového oleja, 100 g sušených paradajok v oleji, bazalka, mleté čierne korenie, soľ, 2-3 lyžice strúhaného syra

Postup

Z teplého mlieka, cukru a droždia zarobíme kvások. Nabehnuté droždie spolu s jogurtom, olivovým olejom a nadrobno nakrájanými paradajkami pridáme k múke. Osolíme, okoreníme, ochutíme bazalkou a vypracujeme hladké cesto.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáče. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Pred pečením ich posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist