Langoškoláč |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 19 Marec 2019 15:10 |
Ingrediencie 1 kg hladkej múky, 1/2 kocky čerstvého droždia, 500 ml vody, 4 uvarené a nastrúhané zemiaky, 2 lyžičky soli na povrch: 250 ml kyslej smotany, 2 vajíčka,soľ, 2 cibule, slanina podľa chuti Postup Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Každé cesto rukami roztiahneme na vymastený plech. Smotanu zmiešame s vajíčkami, posolíme a potrieme vrch langošov. Potom navrstvíme nakrájanú cibuľu a nakrájanú slaninu. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30-40 minút.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...