Langoškoláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 19 Marec 2019 15:10

Ingrediencie

1 kg  hladkej múky,  1/2 kocky čerstvého droždia, 500 ml vody, 4 uvarené a nastrúhané zemiaky, 2 lyžičky soli

na povrch: 250 ml kyslej smotany, 2 vajíčka,soľ, 2 cibule, slanina podľa chuti

Postup

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Každé cesto rukami roztiahneme na vymastený plech.

Smotanu zmiešame s vajíčkami, posolíme a potrieme vrch langošov. Potom navrstvíme nakrájanú cibuľu a nakrájanú slaninu. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30-40 minút.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist