Knedľový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 September 2013 15:44

Ingrediencie

1 knedľu (500 g), 300 g údenej krkovičky, 8 vajec, 2 lyžice kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, maslo na vymazanie, strúhanku na posypanie formy, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Knedľu pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníne. Krkovičku pokrájame na plátky a syr nastrúhame. Plátky knedlí ponoríme do rozšľahaných vajec a hneď vytiahneme. Striedavo s krkovičkou uložíme do pripravenej vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Zvyšné vajcia zmiešame so smotanou a s polovicou syra a rovnomerne prelejeme knedle. Zapekáme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút. Potom posypeme zvyšným syrom a dopečieme. Podávame teplý. Na obrázku je nákyp z dvojnásobnej dávky.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist