Knedľový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 September 2013 15:44

Ingrediencie

1 knedľu (500 g), 300 g údenej krkovičky, 8 vajec, 2 lyžice kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, maslo na vymazanie, strúhanku na posypanie formy, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Knedľu pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníne. Krkovičku pokrájame na plátky a syr nastrúhame. Plátky knedlí ponoríme do rozšľahaných vajec a hneď vytiahneme. Striedavo s krkovičkou uložíme do pripravenej vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Zvyšné vajcia zmiešame so smotanou a s polovicou syra a rovnomerne prelejeme knedle. Zapekáme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút. Potom posypeme zvyšným syrom a dopečieme. Podávame teplý. Na obrázku je nákyp z dvojnásobnej dávky.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist