Slané jedlá
Knedľový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 September 2013 15:44

Ingrediencie

1 knedľu (500 g), 300 g údenej krkovičky, 8 vajec, 2 lyžice kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, maslo na vymazanie, strúhanku na posypanie formy, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Knedľu pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníne. Krkovičku pokrájame na plátky a syr nastrúhame. Plátky knedlí ponoríme do rozšľahaných vajec a hneď vytiahneme. Striedavo s krkovičkou uložíme do pripravenej vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Zvyšné vajcia zmiešame so smotanou a s polovicou syra a rovnomerne prelejeme knedle. Zapekáme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút. Potom posypeme zvyšným syrom a dopečieme. Podávame teplý. Na obrázku je nákyp z dvojnásobnej dávky.

 

 


 
Tvarohová pizza PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 02 Júl 2013 13:38

Ingrediencie

cesto: 250 g mäkkého tvarohu, 350 g polohrubej múky, 2 vajcia, 4 lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, 5 lyžíc mlieka, soľ

plnka: kečup, pizza korenie, šunka, šampiňóny, kukurica, strúhaný syr

Postup

Ingrediencie na cesto zmiešame dohromady a spracujeme cesto. Podľa potreby môžeme pridať múku. Hotové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme kečupom, posypeme korením a rozložíme šunku, šampiňóny, kukuricu a nakoniec posypeme syrom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 minút.

 


 
Hubové fašírky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 26 Jún 2013 18:45

Ingrediencie

500 g čerstvých húb, olej, 80 g strúhanky, 3 žĺtky, kyslá smotana, mlieko, 1 rohlík, 1 cibuľa, rasca, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, soľ

Postup

Huby pokrájame, udusíme, posolíme ich a pridáme rascu. Rožok nakrájame na kolieska, necháme nasiaknuť mliekom a potom ho rozmliaždime a pridáme do húb. Ďalej pridáme cibuľu, ktorú sme si osmažili a žĺtky. Zmes okoreníme, spolu dôkladne premiešame a ešte niekoľko minút dusíme. Na zriedenie hmoty použijeme kyslú smotanu a na zahustenie strúhanku. Zo zmesi vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Opražíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

 

 
Pizza z rohlíkov PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 19 Január 2013 14:45

Ingrediencie

cesto: 5 rohlíkov, 1 vajce, 200 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie

na vrch: kečup, korenie na pizzu, šunku, olivy, kukuricu, strúhaný syr

Postup

Rohlíky nakrájame na kolieska, zmiešame  mlieko, vajce, soľ, trochu  čierneho korenia a nalejeme na rohlíky a premiešame. Premiešavam ručne, aby sa rohlíky rozmočili a vzniklo nám cesto husté približne ako na plnku. Pokiaľ je riedke môžeme použiť trocha strúhanky. Okrúhlu koláčovú formu som vystlala papierom na pečenie a cesto som rukami rozprestrela po celej forme. Takto pripravené cesto dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a zapečieme cca 10 minút. Po vytiahnuti z rúry cesto natrieme kečupom, posypeme pizza korením, uložíme šunku, precedené olivy, kukuricu a všetko zasypeme strúhaným syrom. Formu opäť vložíme do rúry a pečieme cca 20 minút.

 

 


 
Hubník PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 06 November 2012 13:07

Ingrediencie

400 g čerstvých húb, 5 rožkov, 200 ml mlieka, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, 5 vajec, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej rasce, štipku mletého muškátového orieška, bylinkovú soľ, mleté čierne korenie, tuk a strúhanka na vymastenie zapekacej misy

Postup

Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme vlažným mliekom. Prebraté huby dôkladne očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Ošúpanú cibuľu pokrájame najemno, krátko speníme na oleji a pridáme huby. Po 20 minút dusenia odstavíme a zmiešame s rožkami v mlieku. Vmiešame žĺtky, pretlačený cesnak a ochutíme rascou, postrúhaným muškátovým orieškom, korením a soľou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do hubovej zmesi. Prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo na studeno so šalátom.

Na fotke Hubník z dvojitej dávky.

zdroj:www.pluska.sk

 


 
Pivné lievance s klobásou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 Jún 2012 13:37

Ingrediencie

500 ml svetlého piva, 250 g hladkej múky, 2 vajcia, 20 g čerstvého droždia, soľ, mleté čierne korenie, klobása

Postup

Pivo nalejeme do hrnca a jemne nahrejeme. Rozdrobíme droždie, osolíme, okoreníme a vmiešame rozšľahané vajíčka. Pridáme múku, premiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť. Panvicu na lievance vytrieme olejom, rozpálime ho a nalievame cesto. Pridáme koliesko klobásy a smažíme z oboch strán dozlatista. Podávame samostatne alebo potreté horčicou a jarnou cibuľkou.

zdroj:http://altaracook.blog.cz

 


 
Špecle s klobásou a vajcami PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 31 Marec 2012 10:33

Ingrediencie

250 g hotových špeclí, 1 klobása, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, pažitka

Postup

Na oleji necháme posmažiť do sklovita cibuľu. Potom pridáme na kúsky pokrájanú klobásu a spoločne miešame dozlatista. Prisypeme špecle, za stáleho miešania necháme prehriať a zalejeme rozmiešanými vajcami. Miešame do zrazenia vajíčok. Podľa chuti dosolíme. Na tanieri posypeme posekanou pažitkou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Dedova bašta PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 08 Október 2011 08:50

Ingrediencie

800 g klobásy kabanos alebo nejakú podobnú, 3 cibule, plnotučná horčica, 300 g syra na strúhanie, 5 vajec

Postup

Klobásu nakrájame na kolieska a vložíme do zapekacej misky. Potrieme horčicou, posypeme na kolieska nakrájanou cibuľou, posypeme strúhaným syrom. Celý postup opakujeme pokiaľ neminieme všetky suroviny. Takto pripravené vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme cca 50 minút.  Potom zmes zalejeme rozšľahanými vajíčkami a necháme zapiecť cca 10 - 15 minút.

zdroj: internet

 

 

 
Rizoto s drobkami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 25 September 2011 14:47

Ingrediencie

500 g kuracích drobkov ( žalúdky, srdcia), cestovina slovenská ryža, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, olej, majoránka, kečup, 1 cibuľa, 1 konzerva kukurice

Postup

Drobky očistíme a narežeme na menšie kúsky. Na oleji  osmažíme  na menšie kúsky nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, drobky, mleté čierne korenie, premiešame a dusíme. Podľa potreby podlejeme vodou. Keď sú drobky polomäkké pridáme kukuricu. Nakoniec vmiešame kečup podľa chuti a majoránku. Podľa potreby posolíme. Pripravíme si slovenskú ryžu. Nakoniec ju zmiešame s pripravenými drobkami.

 


 
Beleše z rohlíkov PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 15 August 2011 19:38

Ingrediencie

8 rohlíkov, 5 vajcia, 1 cibuľa, 350 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup

Rohlíky nakrájame na kolieska a zalejeme ich mliekom. Pridáme rozšľahané vajíčka, nadrobno pokrájanú cibuľu. Zmes osolíme, okoreníme a necháme nasiaknuť. Potom zmes naberáme naberačkou a smažíme na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista.

 


 
Chalupárska fazuľa PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 August 2011 13:44

Ingrediencie

400 g tmavej fazule, 1 väčšia cibuľa, 3 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, 1 malý paradajkový pretlak, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Fazuľu deň vopred namočíme a na druhý deň uvaríme  domäkka. Cibuľu najemno nakrájame a na masti osmažíme dozlatista. Zasypeme múkou a usmažíme zápražku. Zriedime ju vývarom z fazule, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak a krátko povaríme. Do omáčky vmiešame precedené fazule, necháme prejsť varom a odstavíme. Nakoniec vmiešame prelisovaný cesnak. Podľa chuti dosolíme. Podávame s pečivom.

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 2 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Masopustné koblihy

Ingrediencie 300 g mlieka, 1 celé vajce, 3 žĺtky,...

Čokoládové muffiny s višňami

Ingrediencie 250 g hladkej múky, 125 g cukru krupica,...

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist