Kominárske gule PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 September 2013 17:24

Ingrediencie

250 g mäkkého tvarohu, 5 nakrájané biele rožky, 1 vajce, 100 ml prevareného mlieka, 100 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g rozpusteného masla, 100 g práškového cukru, 100 g mletého maku, 250 ml smotany na šľahanie, mandarínkový kompót, strúhanka

Postup

Rožky zalejeme mliekom, pridáme tvaroh, vajce, kryštálový a vanilkový cukor. Z hustej masy vytvarujeme guľky (mokré ruky si posypem strúhankou) , ktoré obalíme v strúhanke a opatrne vložíme do vriacej, mierne osolenej vody. Varíme 5 až 7 minút , kým nevyplávajú na povrch. Precedíme, obalíme v maku s práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. Ozdobíme vyšľahanou smotanou a mandarínkami.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Fešácky tvarohový koláč

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok...

Česnekáče

Ingrediencie cesto: 500 ml mlieka, 42 droždia, 1...

Korenené pagáče

Ingrediencie 200 g špaldovej hladkej múky, 500 g...

Strúhaný gaštanový koláč

Ingrediencie cesto: 420 g polohrubej múky, 200 g...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist