Ovocné lievance PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 01 Február 2013 18:45

Ingrediencie

3 vajcia, 140 ml mlieka, 115 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, olej na vysmážanie, práškový cukor, drobné ovocie (ríbezle, maliny, jahody, černice...)

Postup

Žĺtka vymiešame s mliekom, múkou, soľou a práškom do pečiva. Pridáme tuhý sneh z bielkov a opatrne premiešame. Panvicu na lievance potrieme olejom , rozohrejeme a nalejeme cesto. Opatrne poukladáme ovocie, po upečení lievanec pretočíme a opečieme aj z druhej strany. Na tanieri posypeme práškovým cukrom a dozdobíme ovocím.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Škoricovo-orechové slimáky

Ingrediencie cesto: 240 ml mlieka, 2 lyžice cukru,...

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist