Rolády
Kávová roláda s mascarpone PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Apríl 2014 14:25

Ingrediencie

6 vajec, 140 g cukru krupica, 80 g polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1 lyžička mletej zrnkovej kávy

krém: 250 g mascarpone, 220 ml šľahačky, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice práškového cukru, 1 stužovač šľahačky

ďalej: zmes drobného ovocia, strúhaná biela a tmavá čokoláda

Postup

Cukor s bielkami vyšľaháme do hustej peny. Postupne vmiešavame žĺtka. Nakoniec vmiešame múku s kakaom a kávou. Na plech položíme papier na pečenie, ktorý si pretrieme roztopeným tukom. Rovnomerne rozotrieme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. Po upečení stiahneme z plechu papier aj s korpusom a necháme vychladnúť.

Na krém vyšľaháme mascarpone s cukrami a zvlášť v miske šľahačku so stužovačom. Potom šľahačku zmiešame s mascarpone a a dve tretiny natrieme na cesto. Na kraj rovnomerne rozložíme drobné ovocie a zavinieme do rolády (počas zavinovania odstraňuijeme papier). Vrch rolády potrieme zvyšným krémom a ľubovoľne dozdobíme.

zdroj:http://altaracook.blog.cz/

 

 


 
Roláda z makového cesta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 September 2013 14:33

Ingrediencie

5 vajec, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 60 g polohrubej múky, 60 g mletého maku, 1 lyžica postrúhanej citrónovej kôry, višňový džem, cukor na posypanie

Postup

Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do bielej peny. Pridáme múku zmiešanú s makom, citrónovou kôrou a spolu premiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. Cesto zľahka stočíme aj s papierom do rolády. Necháme úplne vychladnúť a potom cesto rozvinieme, papier na pečenie opatrne stiahneme a natrieme višňovým džemom. Znova zvinieme a posypeme práškovým cukrom.

 


 
Maková roláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 September 2013 12:57

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 120 g práškového cukru, 2 lyžice horúcej vody, 120 g polohrubej múky

plnka: 200 g pomletého maku, 130 g práškového cukru, 150 ml mlieka, 1 lyžica slivkového lekváru

Postup

Žĺtky s cukrom vymiešame. Prilejeme horúcu vodu, pridáme polohrubú múku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Všetko spolu zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Upečenú roládu aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť. Potom ju opatrne rozbalíme, papier odstránime, potrieme plnkou a stočíme.

Plnka: V mlieku rozmiešame cukor, lekvár a rozvaríme. Do vriaceho mlieka pridáme pomletý mak, chvíľu povaríme a odstavíme.

 

 
Ananásová roláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Február 2013 15:25

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička sódy bikarbóny, 6 lyžíc polohrubej múky

plnka: vanilkový krém

ďalej: 1 konzerva ananásu kocky, jahodový džem

Postup

Žĺtka s cukrom vyšľaháme do bielej peny. Postupne vmiešame kakao, múku so sódou bikarbónou a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov. Upečené cesto preložíme na čistú utierku, opatrne stiahneme papier a stočíme do rolády. necháme vychladnúť.

plnka: pripravíme si krém podľa tohto receptu.

Vychladenú roládu potrieme jahodovým džemom, natrieme krémom a rozložíme na krém odkvapkaný ananás. Zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním vrch rolády pocukrujeme.

 

 


 
Karamelová roláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Február 2013 14:46

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 140 g cukru krupica, 60 g hladkej múky, 20 g kakaového prášku

krém: 250 g masla, 1 sáčok karamelového pudingu, 300 ml mlieka, 1 plechovka salka

ďalej: mleté orechy, ozdoby marcipánové

Postup

Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Potom vmiešame žĺtka a vareškou zľahka vmiešame múku s kakaovým práškom. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a upečieme (cca 8 minút). Ihneď po upečení stiahneme aj papierom z plechu a necháme vychladnúť.

Krém pripravíme podľa tohto receptu.

Na vychladnutý piškótový plát rozotrieme krém (trochu si necháme na ozdobu) a zrolujeme. Dáme na hodinu stuhnúť do chladničky. Potom vrch potrieme krémom a obalíme ju mletými orechami. Zbytkom krému ozdobíme vrch rolády.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Čokoládovo - banánová roláda PDF Tlačiť E-mail
Streda, 23 Január 2013 12:25

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, štipka prášku do pečiva

plnka: 1 čokoládový práškový puding, 1 vanilkový cukor, 300 ml mlieka, 100 g horkej čokolády, 5 lyžíc práškového cukru, 250 g masla

ďalej: 2 banány

Postup

Oddelené žĺtka vyšľaháme s cukrom do hustej peky, prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, zvoľna všetko premiešame a opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. Po upečení ešte horúci plát preklopíme na čistú utierky, stiahneme papier a cesto zrolujeme do rolády. Necháme vychladnúť.

Medztým si pripravíme plnku: Pudingový prášok rozmiešame v chladnom mlieku a uvaríme hustý puding. Po odstavení vmiešame na kúsky polámanú čokoládu a miešame tak dlho, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Puding potom schladíme za občasného miešania v studenom kúpeli. Zvlášť ušľaháme maslo s cukrami a vychladnutý puding postupne vmiešame. Pripravíme si olúpané banány. Vychladnutú roládu rozbalíme a plát potrieme vyšľahaným krémom. Trochu si necháme na ozdobenie vrchu rolády. Na predný okraj potretého plátu uložíme vedľa seba dva banány a do plátu ich zarolujeme. Povrch hotovej rolády potrieme zvyšným krémom. Necháme v chlade stuhnúť.

 

 


 
Perníkový motanec PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 14 Január 2013 19:26

Ingrediencie

cesto: 600 g hladkej múky, 4 vajcia, 100 g masla, 200 g práškového cukru, 4 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sódy bikarbóny, 4 lyžice tekutého mehu

plnka: slivkový lekvár, hrozienka, sušené brusnice, kandizované ovocie, orechy

1 vajíčko na potretie

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme pevné cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme v teple hodinu odpočinúť. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a nahrubo potrieme slivkovým lekvárom. Lekvár posypeme posekanými orechami, hrozienkami, brusnicami a ovocím. Z cesta zvinieme roládu, ktorú preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.

zdroj:www.sladkysen.blogspot.sk

 


 
Orechová roláda s medom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 August 2012 18:36

Ingrediencie

5 vajec, 150 g cukru krupica, 1 lyžica oleja, 100 g polohrubej múky

krém: 250 g masla, 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice rumu, 100 g mletých orechov (trochu si necháme na posypanie)

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny, zašľaháme do nej olej a jemne zapracujeme múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 8-10 minút. Ešte horúci preložíme na čistú utierku, papier stiahneme a zrolujeme spolu s utierkou. Necháme vychladnúť.

Medzitým si vyšľaháme zmäknuté maslo, pridáme med, rum a nakoniec vmiešame orechy. Plát narovnáme , povrch piškóty potrieme krémom a opäť zatočíme. Povrch potrieme trochou krému (ktorý si necháme z plnky) a vrch posypeme orechami. Necháme v chlade stuhnúť.

 

 


 
Roláda z medového cesta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Február 2012 15:06

Ingrediencie

200 g medu, 120 g hrubej múky, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička jedlej sódy

plnka: 240 g slivkového lekváru, 2 lyžice vlažnej vody

práškový cukor

Postup

Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov ušľaháme pevný sneh. Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom a medom. Potom vmiešame tuhý sneh. Jedlú sódu zmiešame s múkou a zapracujeme ju do cesta. Riedke cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie , rozotrieme ho a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Na pracovnú dosku rozložíme pruh papiera na pečenie a poprášime ho práškovým cukrom. Upečený plát naň preklopíme. Papier, na ktorom sa piekol, zlúpneme a perník ihneď , ešte kým je horúci, potrieme slivkovým lekvárom zriedeným s vodou. Pomocou spodného papiera roládu zvinieme a necháme vychladnúť.

 

 


 
Jablková roláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 16 Október 2011 16:02

Ingrediencie

4 vajcia, 150 g cukru krupica, 6 lyžíc hladkej múky (mierne navŕšených), 400 g nahrubo strúhaných jabĺk, škorica, posekané orechy

Postup

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Zľahka vmiešame múku. Jablká nahrubo nastrúhame a rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich škoricou a nasekanými orechami.

Na jablká nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme do ružova cca 8 minút. Horúci plát preklopíme papierom nahor , papier stiahneme a roládu zvinieme. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájame.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Roláda s jablkovou plnkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 01 Október 2011 09:57

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 140 g práškového cukru, 120 g hladkej múky

plnka: 500 g očistených jabĺk, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice vody, 30 g hrozienok, 1 vanilkový cukor

Postup

Bielka s cukrom vymiešame do hustej peny. Postupne vmiešame žĺtka a múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Upečenú roládu hneď natrieme vychladenou plnkou a stočíme. Vychladnutú posypeme práškovým cukrom a pokrájame na rezy.

Plnka: Očistené a na plátky pokrájané jablká zalejeme vodou, zasypeme cukrami a prikryté dusíme do mäkka za občasného miešania. Nakoniec vmiešame hrozienka.

 

 


 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 1 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Makové muffiny s marhuľami

Ingrediencie 150 g mletého maku, 250 ml mlieka, 150...

Karfiolové fašírky

Ingrediencie 1 karfiol, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu,...

Marhuľový koláč s orechami

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 250 g práškového...

Cheesecake

Ingrediencie korpus: 300 g maslových sušienok (ja...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist