Pomazánka z pečeného bôčika Tlačiť
Štvrtok, 02 Október 2014 11:04

Ingrediencie

2 kg bôčika v celku bez kostí, 1 kg paradajok, 1 kg papriky, 1/2 kg cibule, 1 hlavička cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, chilli paprika, olej

Postup

Bôčik v celku preložíme na vymastený pekáč. Pridáme na väčšie kolieska nakrájanú cibuľu, očistený cesnak. Osolíme, okoreníme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne hodinu a pol. Necháme vychladnúť. Zvlášť upečieme na polovicu nakrájané paradajky, spolu s očistenými a na polovicu nakrájanými paprikami. Pokvapkáme olejom, posolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 190 stupňov. Po vychladnutí pomelieme bôčik spolu so všetkou zeleninou. Pridáme výpek a podľa chuti dosolíme, okoreníme. Necháme v chlade stuhnúť a podávame.