Pomazánky
Cviklová nátierka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 31 August 2014 18:06

Ingrediencie

200 g cvikly, 180 g nátierkového masla, 2 lyžice bieleho jogurtu, 2 lyžice kyslej smotany, 1 lyžička strúhaného chrenu, mleté čierne korenie, soľ

Postup

V osolenej vode uvaríme cviklu domäkka, ošúpeme, postrúhame na hrubom strúhadle a dáme vychladnúť. Na prípravu nátierky vymiešame v miske tuk s jogurtom, smotanou, osolíme a okoreníme. Nakoniec primiešame vychladnutú cviklu a chren. Dáme aspoň na 30 minút do chladničky. Podávame s hriankami.

 


 
Cícerová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 05 August 2014 15:16

Ingrediencie

200 g cícera, 3 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, soľ, olivový olej

Postup

Cícer preberieme, umyjeme a namočíme na 12 hodín do studenej vody. Potom ho uvaríme domäkka spolu s bobkovým listom. Uvarený cícer rozmixujeme s trochou vody. Vzniknutú kašu dochutíme cesnakom rozostretým so soľou a zjemníme olejom. Podávame natreté na celozrný chlieb, posypané zelenou cibuľkou a sézamom.

 

 
Syrová pomazánka s pórom PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 16 December 2013 12:48

Ingrediencie

200 g pomazánkového masla bez príchute, 100 g taveného syra s príchuťou šunky, 150 g tvrdého syra, pór

Postup

Maslo vyšľaháme s taveným syrom dohladka. Potom vmiešame najemno nastrúhaný syr a nadrobno nakrájaný pór. Podávame natreté na pečive.

 


 
Rybacia pomazánka s lučinou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 19 November 2013 12:41

Ingrediencie

1 plechovka sardiniek v oleji, 125 g syru Lučina, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice horčice, soľ

Postup

Sardinky vidličkou rozpučíme, pridáme syr, nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, horčicu a dôkladne premiešame. Podľa chuti dosolíme. Podávame s čerstvým pečivom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Hermelínová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 05 November 2013 11:58

Ingrediencie

1 hermelín, 250 g pomazánkového masla bez príchute, 1 syr Lučina, 2 lyžice bieleho jogurtu

Postup

Hermelín nastrúhame. Pridáme lučinu, pomazánkové maslo a jogurt. Dôkladne vyšľaháme a podávame natreté na pečive so zeleninou.

 


 
Škvarková pomazánka s lečom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 Október 2013 10:52

Ingrediencie

400 g mletých škariek, 300 ml zavaraného leča, 1 cibuľa, 1 lyžica plnotučnej horčice, 6 uvarených vajíčiek na tvrdo, 1 syr bambíno v črievku, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Lečo aj so šťavou a uvarené vajíčka rozmixujeme na jemno. Pridáme mleté škvarky, na jemno nakrájanú cibuľu, syr a horčicu. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou a korením. Podávame natreté na pečive.

 


 
Zelerová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 September 2013 14:25

Ingrediencie

200 g zeleru, 200 g mrkvy, 200 g tvrdého syra, 150 g dusenej šunky, 250 g kyslej smotany, 4 trojuholníčky taveného syra, soľ, mleté čierne korenie, citrón

Postup

Najprv si očistíme zeler a mrkvu, potom ich nastrúhame na hrubom strúhadle. Syr nastrúhame najemno a šunku nakrájame na tenké pásiky. Pripravené ingrediencie zmiešame vo väčšej miske. Pomazánku ochutíme soľou a korením. Pridáme trojuholníčky syra spoločne s kyslou smotanou a všetko premiešame, pokiaľ sa chute nespoja. Na záver hotovú pomazánku dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy. Podávame na topinkách alebo v rúre zohriatom pečive.

 


 
Jogurtová nátierka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 September 2013 12:52

Ingrediencie

250 ml bieleho smotanového jogurtu, 100 g syra Lučina, 1 mrkvu, 1 jarnú cibuľku alebo pažítku, mleté biele korenie, soľ

Postup

Jogurt v miske vymiešame so syrom. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno, očistenú cibuľku nakrájame nadrobno a pridáme do misky. Osolíme a okoreníme. Natierame na chlieb alebo bagetu.

 


 
Pomazánka z údenej bryndze PDF Tlačiť E-mail
Streda, 10 Júl 2013 10:58

Ingrediencie

250 g údenej bryndze, 100 g údeného tvrdého syra, 2 zelené cibuľky, soľ, mletá rasca, mletá červená paprika, cca 200 ml bieleho jogurtu

Postup

Syr najemno nastrúhame, cibuľku posekáme a všetko spolu vymiešame. Dochutíme rascou, paprikou a soľou podľa chuti. Jogurt pridávame postupne podľa hustoty. Natierame na pečivo.

 


 
Kôprová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 13 Jún 2013 11:37

Ingrediencie

250 g jemného tvarohu, 1 tavený syr v črievku, soľ, čerstvý kôpor, 100 g masla, štipka bieleho mletého korenia, mletá rasca

Postup

Kôpor nasekáme najemno. Vymiešame tvaroh, syr, maslo, pridáme kôpor, korenie a podľa chuti posolíme. Podávame natreté na pečivo so zeleninou.

 


 
Jogurtový syr PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 02 Marec 2013 07:38

Ingrediencie

3 veľké biele jogurty ( á 380 g), 200 g kyslej smotany, 200 ml smotany na šľahanie, soľ

Postup

V miske zmiešame všetko dohromady. Hustý cedník vyložíme čistým plátnom, položíme na misku a jogurtoivú hmotu do nej vylejeme. Miska pod cedníkom musí byť dostatočne hlboká, aby tekutina, ktorá bude z jogurtu odkvapkávať, zostala dole a cedníku sa nedotýkala.

Hmotu v cedníku prekryjeme plátnom a vlžíme do chladničky na 24 hodín. Potom z cedníku vyklopíme krásny hustý syr (chuťovo veľmi podobný Lučine), ktorý hneď môžeme konzumovať s pečivom. Prípadne ho ešte môžeme dochutiť bylinkami, cesnakom  či použiť k príprave pomazánok. Syr skladujeme v uzavretej dóze v chladničke.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 2 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist