Streda, 20 Január 2016 16:17 |
Ingrediencie
600 ml vody, zázvor vo veľkosti prsta, 3 lyžičky kurkumy, 2 lyžice medu, šťava z 1/2 citróna
Postup
Do hrnca dáme vodu, pridáme očistený a na kolieska nakrájaný zázvor a kurkumu. Premiešame, privedieme k varu. Odstavíme a necháme jemne vychladnúť. Pridáme šťavu z citróna, med a premiešame. Precedíme a podávame.
Kurkuma a zázvor majú silné protizápalové účinky. Zázvor taktiež napomáha k dobrého tráveniu.

|
Utorok, 05 August 2014 15:08 |
Ingrediencie
2 Tofu biele, 400 g čerstvých jahôd, 250 ml brusnicového džúsu, 2 lyžice medu, celé jahody na zdobenie
Postup
Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Kúsok si dáme bokom na ozdobu. Zvyšné jahody rozmixujeme spolu s Tofu, džúsom a medom. Prelejeme do pohárov, ozdobíme kúskami jahôd. Podávame chladené.

|
Nedeľa, 03 August 2014 10:14 |
Ingrediencie
50 g čerstvého špenátu, 1 hruška, 1 jablko, 1 banán, šťava z 1/2 citrónu, 2 lyžice medu, 200 ml vody
Postup
V mixéri rozmixujeme umytý špenát, nakrájaný banán, jablko a hrušku zbaveného jaderníka, šťavu z citróna, med a vodu. Prelejeme do pohárov a podávame chladené.

|
Nedeľa, 30 Jún 2013 14:06 |
Ingrediencie
šťava z dvoch citrónov, 150 g cukru krupica, 500 ml vody, 1 sáčok (20 g) čírej želatiny, ríbezle
Postup
Želatinu nasypeme do polovice vody a za stáleho miešania zahrievame, pokiaľ sa nerozpustí (nesmie vrieť). Potom prilejeme citrónovú šťavu, cukor, zvyšnú vodu a dobre premiešame. Túto hmotu nalejeme do studenou vodou vypláchnutých formičiek a do každej prihodíme očistené ríbezle. Dáme do chladničky a necháme najlepšie do druhého dňa stuhnúť. Formičku položíme na chvíľu do teplej vody a želé vyklopíme na tanier.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz


|
Sobota, 23 Marec 2013 20:04 |
Ingrediencie
500 ml vodky, 125 g tekutého medu, 125 g čerstvo nastrúhaného zázvoru, 1 olúpaný a na plátky nakrájaný citrón
Postup
Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme prikryté 3 dni luhovať. Po 3 dňoch likér precedíme a zlejeme do fľašky, ktorú uzatvoríme.
Večer užívame štamperlík a chrípka sa Vám vyhne.


|
Utorok, 12 Február 2013 07:55 |
Ingrediencie
100 g BB pudingu, 1 liter mlieka, 100 g cukru, 3 banány
Postup
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme riedši puding. Necháme vychladnúť. Prelejeme do mixéra, narežeme banány a rozmixujeme na hladký koktail. Podávame chladené, ozdobené banánmi.
zdroj:www.mimibazar.sk

|
Sobota, 13 Október 2012 13:14 |
Ingrediencie
1 čokoládový puding v prášku, 3 lyžice krupicového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 400 ml mlieka, 50 g čokolády na varenie, 100 ml smotany na šľahanie, 250 g termizovaného tvarohu
Postup
Puding zmiešame s cukrami, prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď po odstavení do neho vmiešame nalámanú čokoládu a premiešame. Hmotu schladíme za občasného miešania v studenom vodnom kúpeli. Do mierne vlažného pudingu potom vmiešame smotanu, tvaroh a vymiešame všetko do hladkého krému. Rozdelíme do misiek, necháme v chlade postáť a ľubovoľne ozdobíme ovocím alebo čokoládou.

|
Piatok, 06 Júl 2012 04:28 |
Ingrediencie
250 g jahôd, 500 ml nesladenej minerálky, 1 jablko, 1 citrón, čerstvá mäta, med podľa chuti, kocky ľadu
Postup
Do mixéra nalejeme minerálku, očistené jahody, nakrájané jablko, šťavu z citróna a na jemne kúsky nakrájanú mätu. Všetko spoločne rozmixujeme a podľa chuti dosladíme medom. Podávame s kockami ľadu.

|
Nedeľa, 29 Apríl 2012 19:23 |
Ingrediencie
2 sladené kondezované mlieka, 2 lyžice cukru, 500 ml mlieka, 1 mandľový puding, 500 ml rumu
Postup
Neotvorené mlieka vložíme do vody tak, aby boli ponorené a varíme cca 2 hodiny. Vyberieme a necháme vychladnúť. Puding a cukor rozmiešame v mlieku a uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Obsah plechoviek pomocou mixéra rozmiešame spolu s pudingom, postupne pridávame rum. Nalejeme do fliaš.

|
Streda, 28 December 2011 06:30 |
Ingrediencie
500 ml vodky, 1/2 balíčka sušených fíg, 3 lyžice kryštálového cukru
Postup
Sušené figy nakrájame na malé kúsky , vložíme do fľaše a zalejeme vodkou. Necháme odstáť 24 hodín. V hrnci necháme na slabom plameni skaramelizovať cukor, odstavíme , vlejeme vodku a vrátime na slabý plameň. Miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí. Podávame teplé.

|
|
|