Perník s vôňou pomaranča PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 07 December 2018 07:56

Ingrediencie

1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 2 PL kakaa, 3/4 hrnčeka cukru krupica, 1 PL jemne nastrúhanej pomarančovej kôry, 1 prášok do perníka, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 2 PL medu, 3 PL rumu, 60 g kandovanej pomarančovej kôry, veľká hrsť vlašských orechov, 350 g slivkového lekváru, 150 ml smotany na šľahanie, 120 g horkej čokolády

Postup

V mise zmiešame obe múku s práškom do perníka, cukrom, kakaom, pomarančovou kôrou i kandovanou a orechy nasekanými nadrobno.

Potom pridáme celé vajce, med, rum, mlieko a olej. Všetko dôkladne vymiešame na hladké cesto.

Dno tortovej formy (o priemere 24 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto do nej nalejeme a urovnáme.

Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 1 hodinu, skúšame špajlou.

Upečený perník necháme vychladnúť. Potom ho vodorovne rozkrojíme. Reznú plochu potrieme výdatne lekvárom a prikryjeme ho vrchnou časťou. Zvyšným lekvárom potrieme celý perník.

V hrnci zohrejeme smotanu. Rozlámeme do nej čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Hrniec odstavíme z platne a za častého miešania necháme jemne vychladnúť.

Perník položíme na mriežku a polevu na neho rovnomerne rozlejeme. Podľa chute ozdobíme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 




 

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist