Perníky
Václavský perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Marec 2013 12:57

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 3 vajcia, 500 ml mlieka, 1 prášok do perníka, 4 lyžice oleja, 3 lyžice višňového džemu, 2 lyžice kakaa

čokoládová poleva

Postup

Vajcia vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom, pridáme olej, mlieko, džem a postupne za stáleho miešania pridávame múku premiešanú s práškom do perníka a kakaom. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút. Vychladnutý perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

 


 
Perníčky s marcipánom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 22 December 2012 10:18

Ingrediencie

250 g kryštálového cukru, 50 g kakaa, 250 g masla, 250 g medu, 2 vajcia, 3 klinčeky, 0,5 lyžičky mletej škorice, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 prášok do perníka, štipku soli, 600 - 700 g hladkej múky, 1 vajce na potretie

Postup

V menšom hrnci zmiešame cukor s kakaovým práškom. Pridáme med, maslo a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Do vychladenej rozpustenej masy vmiešame najemno pomleté klinčeky, škoricu, celé vajcia a priemiešame. Do misky preosejeme 600 g múky s obidvoma práškami. Prilejeme tekutú zmes a vareškou dobre rozmiešame. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rukami dobre prepracujeme, podľa potreby pridáme ďalšiu múku. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade pol hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 8-10 minút. Ak chceme perníčky lesklé potrieme ich hneď po vybratí z rúry vyšľahaným vajíčkom. Vychladené perníčky ľubovoľne ozdobíme.

 

 


 
Perník so sójovým sukom PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 10 September 2012 06:47

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 200 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 prášok do perníka, 200 ml oleja, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 2 lyžičky kakaa

dokončenie : 2 sójové suky, práškový cukor na posypanie

Postup

Všetky suroviny zmiešame v miske a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Sójové suky nastrúhame na hrubom strúhadle a naliate cesto ním posypeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov, skúšame špajlou. Vychladnutý perník zľahka posypeme práškovým cukrom.

zdroj:http://altaracook.blog.cz

 


 
Perníkový koláč s jahodami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Január 2012 07:40

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 1 kypriaci prášok do perníka, 2 vajcia, 1 lyžica škorice, 1 lyžica jedlej sódy, 500 ml mlieka, 50 g hrozienok, 50 g mandľových lupienkov, 1 jahodový kompót

Postup

Múku, cukor, kypriaci prášok, vajcia, škoricu, sódu a mlieko dáme do misky a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme hrozienka a precedené jahody. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vrch nahusto posypeme mandľami. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30-40 minút. Hotový pocukrujeme.

 


 
Kokosový bezvaječný perník PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Január 2012 20:31

Ingrediencie

4 hrnčeky kokosovej múčky, 2 1/2 hrnčeka práškového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky, 3 hrnčeky mlieka, 1 1/2 hrnčeka oleja, 1 kypriaci prášok do perníka, 100 g čokolády

Postup

V miske dôkladne zmiešame všetky suroviny okrem čokolády. Tú narežeme na kocky a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov.

 


 
Nadýchané perníčky s lekvárom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 17 December 2011 05:56

Ingrediencie

cesto: 650 g hladkej múky, 4 vajcia, 400 g práškového cukru, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica škorice, 1 lyžica sódy, 140 g medu, nastrúhaná kôra z jedného citróna

ďalej: lekvár, rum, čokoládová poleva

Postup

Celé vajcia, cukor, korenie a sódu dáme do väčšej misy  a miešame vareškou, pokiaľ hmota viditeľne nevyrastie na objeme (cca 15 minút).

Potom pridáme tekutý med, citrónovú kôru a dobre premiešame. Pridáme 420 g múky, dôkladne zapracujeme vareškou, misku prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chlade cez noc odpočinúť. Druhý deň nasypeme na dosku zvyšnú múku, do nej vyklopíme cesto a rukami dôkladne zapracujeme.

Rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska o priemeru 3-4 cm a na plechu vyloženým papierom na pečenie upečieme do zhnednutia (200 stupňov cca 5-6 minút). Lekvár rozmiešame s trochou rumu a zlepujeme perníčky po dvoch. Z jednej strany namočíme v čokoládovej poleve a necháme zaschnúť. Môžeme ľubovoľne ozdobiť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Mamine vianočné perníky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 December 2011 15:17

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 3 celé vajcia, 100 g rozpusteného vlažného medu, 50 g masla, 1 lyžička sódy, 1 lyžička mletej škorice, 3 klinčeky, 1 lyžička anízu, 1 nové korenie, citrónová kôra, 1 vajce na potretie

Postup

Preosejeme múku so sódou a vmiešame ostatné suroviny. Vypracujeme cesto. Uložíme ho do mikroténového sáčka do chladničky a necháme ho 1 až 2 dni odpočívať. Potom cesto po častiach rozvaľkáme, vykrajujeme ľubovoľné tvary a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov. Po upečení ešte horúci perník potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ľubovoľne ozdobíme.

www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Zvončekový perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 27 November 2011 13:50

Ingrediencie

160 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 1 lyžička sódy, 1 malé vajce, 40 g tekutého vlažného medu, štipka škorice, štipka mletého klinčeka

1 vajce na potretie, bielková poleva na ozdobu

Postup

Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto a necháme ho v chlade odpočinúť najmenej 2 hodiny (kľudne aj niekoľko dní). Rozvaľkáme na tenko (2 - 3 mm) a vykrajujeme jednotlivé diely. Upečieme na plechu vyloženým  papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov do zhnednutia. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí ozdobíme bielkovou polevou a jednotlivé diely navlečieme na stužku.

Z tohto množstva sú dva zvončeky.

 

 

 


 
Perníkový koláč s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 20 Október 2011 16:35

Ingrediencie

3 vajcia, 250 g cukru, 50 g medu, 1 lyžica kakaa, 200 ml oleja, 400 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 600 g nahrubo postrúhaných jabĺk, 2 lyžice sódy bikarbóny, 1 lyžička mletej škorice, hrsť hrozienok

Postup

Vajcia s cukrom vymiešame do bielej peny. Postupne pridáme ostatné suroviny a dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Po vychladnutí ozdobíme čokoládovou polevou.

 


 
Kávový perník PDF Tlačiť E-mail
Streda, 07 September 2011 06:35

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do perníka, 200 g kryštálového cukru, 1 vajce, 100 g oleja, 2 lyžice medu, 2 lyžice mletej kávy + 250 ml vody, 125 ml mlieka

poleva: 300 g práškového cukru, 1 lyžica jemne mletej kávy, 4 lyžice vriacej vody, 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

Z dvoch lyžíc kávy a 250 ml vody uvaríme kávu a necháme ju vychladnúť. V miske zmiešame múku s práškom do perníka a cukrom. Pridáme celé vajce, med, vlažnú kávu, mlieko, olej a vymiešame hladké cesto.

Nalejeme ho na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút.

Preosiaty cukor zmiešame s kávou (môže byť aj instantná), vodou, citrónovou šťavou a vyšľaháme na hladkú polevu. Rozotrieme na vychladnutý koláč a necháme zaschnúť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Perník s tvarohovou mriežkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 Marec 2011 19:49

Ingrediencie

cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do perníka, 1 lyžička škorice, 2 lyžice kakaového prášku, 1,5 hrnčeka cukru krupica, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 väčšie jablko

tvaroh: 500 g tvarohu, 7 lyžíc cukru krupica, 1 vajce, 1 jahodový pudingový prášok

Postup

Najprv si rozmiešame tvaroh s cukrom, celým vajíčkom a pudingom. Na cesto zmiešame múku s práškom do perníka, škoricu a cukor. Potom pridáme mlieko, olej, celé vajcia a nahrubo nastrúhané očistené jablko. Vymiešame hladké cesto a nalejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

Tvarohovú hmotu vložíme do cukrárenského vrecúška so špičkou a na cesto nastriekame mriežku. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a upečieme (35-40 minút) Skúšame špajlou. Krájame po vychladnutí, pred podávaním ľahko pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 2 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Škoricovo-orechové slimáky

Ingrediencie cesto: 240 ml mlieka, 2 lyžice cukru,...

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist