Paradajková omáčka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Marec 2009 11:04

Ingrediencie

4 malé konzervy (140 g) paradajkového pretlaku, 0,5 l vody, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, soľ, cukor

Postup

Na dno hrnca dáme roztopiť masť, vsypeme múku. Krátko premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú usmažíme do sklovita. Podlejeme vodou, necháme zovrieť a priamo v hrnci zmes rozhabarkujeme. Vlejeme paradajkové pretlaky, premiešame a varíme asi 20 minút. Mierne posolíme a podľa chuti osladíme cukrom. Podávame so zemiakovou kašou a uvareným hovädzím mäsom.

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrkvový perník

Ingrediencie 3 hrnčeky polohrubej múky, 1,5 hrnčeka...

Cuketová - kešu nátierka

Ingrediencie 400 g cukety, 8 strúčikov cesnaku,...

Štólové kopčeky

Ingrediencie cesto: 125 g hrozienok, 2 lyžice rumu,...

Selský šalát

Ingrediencie 4 veľké varené zemiaky, 1 maďarská...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist