Mleté mäso
Mäsové guľky Ikea PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 12 Apríl 2015 10:57

Ingrediencie

1 kg mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžička sušenej bazalky, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, olej

omáčka: 3 lyžice hladkej múky, 70 g masla, 1 kocka hovädzí bujón, 300 ml vody, 300 ml mlieka, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžička mletý muškátový oriešok

Postup

Mäso nakoreníme, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a tvoríme guličky, ktoré obalíme v hladkej múke. Guľky vysmažíme na rozpálenom oleji dozlatista.

Na masle speníme múku, prilejeme vo vode uvarený bujón a mlieko, povaríme. Dochutíme sójovou omáčkou, muškátovým orieškom a necháme krátko prevrieť.

Podávame s hranolkami alebo s pečenými zemiakmi.

 

 
Pasticcio PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Marec 2015 11:40

Ingrediencie

400 g makarónov, 200 g strúhaného syra, 700 g mletého mäsa, 2 cibule, 150 g paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, oregano, 1 lyžička mletej škorice, 100 ml červeného vína, 1 l mlieka, 100 g masla, 5-6 lyžíc hladkej múky, 3 vajcia, muškátový oriešok, trochu strúhanky, olivový olej

Postup

Makaróny uvaríme v slanej vode na skus. Na  oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso, dobre premiešame s cibuľou a opečieme dozlatista. Osolíme, okoreníme, vmiešame oregáno a pretlak.

Podlejeme vínom, pridáme škoricu a pod pokrievkou dusíme asi 30 minút. V kastróliku rozpustíme maslo, zasypeme múkou a usmažíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, dobre premiešame a uvaríme hustú kašu - bašamel. Odstavíme, osolíme, okoreníme, ochutíme strúhaným muškátovým orieškom, vmiešame žĺtka a polovicu syra.

Scedené makaróny premiešame s druhou polovicou syra a tuhým snehom z bielkov. Pekáč vytrieme olejom a rozložíme makaróny. Na ne rozprestrieme mäso a zalejeme bašamelom. Povrch posypeme tenkou vrstvou strúhanky a pokropíme olejom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 40 minút do zlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Kôprové karbonátky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 August 2014 10:26

Ingrediencie

750 g mletého bravčového mäsa, 5 lyžíc mlieka, 3 strúčiky cesnaku, soľ,  3 lyžice čersvého nasekaného kôpru, 3 lyžice medu, 2 vajcia, 1 staršiu žemľu, hladkú múku, vajíčka, strúhanku na obaľovanie, olej na smaženie

dresing: 150 g bieleho jogurtu, 3 lyžice kyslej smotany, šťava z 1/2 citróna, 1 lyžicu nasekanej čerstvej petržlenovej nňate, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja - všetko spolu dôkladne vymiešame

Postup

Mleté mäso zmiešame s kôprom. Žemľu nakrájame na menšie kúsky, namočíme do mlieka, vyžmýkame, pridáme k mäsu spolu s roztlačeným cesnakom, vajcami, soľou a medom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi mokrými rukami odoberáme kúsky, z ktorých vytvarujeme karbonátky. Obalíme ich v múke, rozšľahaných osolených vajciach a strúhanke. Karbonátky vyprážame dozlatista na rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame so zeleninovým šalátom, uvarenými zemiakami a dresingom.

 


 
Hovädzie guľky v omáčke PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Júl 2014 13:10

Ingrediencie

500 g mletého hovädzieho mäsa, 3 klobásy, 2 konzervy lúpaných paradajok (po 400 g), mleté čierne korenie, soľ

Postup

Mäso dáme do misy, osolíme a okoreníme. Klobásy nakrájame na malé kúsky a premiešame s mäsom. Zo zmesi vyformujeme guľky, ktoré preložíme do pekáča. Prikryjeme a necháme postáť v chlade 30 minút. Paradajky rozmixujeme dohladka, osolíme a okoreníme. Mäsové guľky zalejeme paradajkovou zmesou, tak , aby boli všetky guľky preliaté omáčkou. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 50 minút.

 

 


 
Mäsový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 November 2013 15:05

Ingrediencie

500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 4 vajíčka, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice ovsených vločiek, 100 g strúhaného syra, 4 rohlíky, 400 ml mlieka, maslo a strúhanka na vysypanie formy

Postup

Mäso okoreníme, posolíme, nastrúhame muškátový oriešok. Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, rohlíky namočené v mlieku a premiešame. Pridáme žĺtka, nastrúhaný syr, ovsené vločky a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Dôkladne vymiešame a touto zmesom naplníme vymastený a strúhankou vysypaný pekáč. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút prikryté. Potom mäso odkryjeme a dopečieme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou, horčicou a môžeme dozdobiť najemno nakrájanou cibuľou.

 

 

 
Zapekaný karfiol s mletým mäsom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 Júl 2013 15:12

Ingrediencie

1 karfiol, 6 vajcia, 50 g masla, 500 g mletého mäsa, 3 lyžice hladkej múky, 200 g strúhaného syra, 300 ml mlieka, olej, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, strúhanka

Postup

4 vajíčka si uvaríme natvrdo. Karfiol rozoberieme na ručky a varíme cca 5 minút v osolenej vode. Pripravíme si bešamel z masla, múky a mlieka. Ochutíme ho strúhaným muškátovým orieškom. Pekáč si vymastíme, posypeme strúhankou a na dno rozložíme polovicu  na plátky nakrájaný karfiol.  Nalejeme polovicu bešamelu a nasypeme polovicu syra. Mäso zmiešame s dvoma surovými vajíčkami, posolíme, okoreníme a mäso navrstvíme na syr. Na mäso rozložíme na kolieska nakrájané  vajíčka, pokračujeme s ukladaním karfiolu a nakoniec nalejeme bešamel, ktorý posypeme zvyšným syrom. Vrch posolíme a vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

 

 

 
Musaka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 21 Marec 2013 16:10

Ingrediencie

600 g mletého bravčového mäsa, 2 cibule, 4 paradajky, 300 ml mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice masla, 300 g strúhaného syra, zemiaky, 100 ml oleja, baklažán, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, strúhanka, 2 vajíčka

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso ošúpané a nakrájané paradajky, posolíme, okoreníme a dusíme.

Pripravíme si bešamel: Maslo roztopíme, primiešame múku a urobíme svetlú zápražku. Odstavíme z ohňa a za stáleho miešania prilejeme mlieko. Pridáme tretinu strúhaného syra a necháme zovrieť. Potom prilejeme dve rozšľahané vajíčka, jemne posolíme, premiešame a odstavíme.

Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča poukladáme vrstvu očistených a na kolieska pokrájaných zemiakov. Potom na ne navrstvíme mäsovú hmotu, očistený a nakrájaný baklažán. Posypeme polovicou syra a zalejeme polovicou bešamelu. Na to narežeme poslednú vrstvu zemiakov. Vrch polejeme zvyšným bešamelom, posypeme syrom a strúhankou. Pečieme pri teplote 200 stupňov.

 

 

 
Mliečna sekaná PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Február 2013 15:18

Ingrediencie

1 - 1,3 kg mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 1 konzerva kondenzovaného mlieka (nesladené !), 2 lyžice vegety

Postup

Mäso s mliekom a vegetou dôkladne premiešame. Vytvoríme jednú veľkú alebo dve malé šišky, položíme na plech, podlejeme trochou vody a upečieme dozlatista.

Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo studené s chlebom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Rizoto z mletého mäsa PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 12 Február 2013 08:02

Ingrediencie

500 g mletého mäsa, 4 sáčky ryže, 1 veľká cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, mleté sladká paprika, 1 menšia konzerva kukurice, strúhaný syr, olej, hrsť posekanej petržlenovej vňati

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a orestujeme do zhnednutia. Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou podlejeme vodou a dusíme domäkka. Pred koncom pridáme precedenú kukuricu a dovaríme. Ryžu pripravíme klasickým spôsobom. V miske zmiešame ryžu s mäsom a petržlenovou vňaťou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

 
Zapekané zemiaky s mäsom a hubami PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 04 Január 2013 10:22

Ingrediencie

cca 1,5 kg zemiakov, 500 g mletého mäsa, 150 g strúhaného syra, 150 g húb, grilovacie korenie, masť, 70 g paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, strúhanka

Postup

Na masti osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájané huby, mäso a smažíme do zhnednutia mäsa. Zmes okoreníme ,osolíme, podlejeme trochou vody a paradajkovým pretlakom. Dusíme za občasného premiešania cca 15 minút. Pekáč vymastíme masťou a posypeme strúhankou. V miske premiešame očistené a na kolieska nakrájané zemiaky s mäsovou zmesou. Podľa potreby posolíme. Obsah misky vsypeme do pripraveného pekáča, urovnáme a vrch posypeme strúhaným syrom. Pekáč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov do zmeknutia zemiakov.

 

 

 
Čebureky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 16 September 2012 11:41

Ingrediencie

cesto: 250 g hladkej múky, 250 g tvarohu, 1 vajce, 2 lyžice vodky, štipka soli, 0,5 lyžičky sódy

náplň: 350 g mletého mäsa, 2 bielky, 5 lyžíc mlieka, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, 1 cibuľa

tuk na vysmážanie

Postup

Mäso poriadne premiešame s bielkami, mliekom, soľou, korením a nadrobno pokrájanou cibuľou. Tvaroh vymiešame so soľou, vajcom, vodkou dohladka. Zapracujeme do neho múku so sódou a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 10 kúskov. Na pomúčenej doske každý rozvaľkáme na koliesko, položíme desatinu mäsovej náplne, prehneme a dôkladne zatlačíme okraje. V panvici rozpálime tuk a pomaly usmažíme z oboch strán dozlatista. Podávame so zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 1 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cheesecake z lučiny

Ingrediencie cesto: 200 g sušienok ( Be - Be, Indiánky...

Kalerábovo - chlebové placky

Ingrediencie 3 kaleráby, 1/2 nakrájaného chleba,...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 500 g čerstvej hlivy ustricovej, 2 hlávky...

Knedle s tofu a kapustou

Ingrediencie knedlíky: 2 sójové rožky, sójová...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist