Mleté mäso
Sekaná so smaženou cibuľkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 23 Január 2016 16:18

Ingrediencie

1 kg mletého mäsa (bravčové + hovädzie), 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak, strúhanka, 1 lyžica oleja, 2 cibule, 1 lyžička údenej mletej papriky

Postup

Cibuľu pokrájame nadrobno a na oleji osmažíme za stáleho miešania doružova. Odstavíme a vmiešame papriku. Mäso premiešame so surovými vajcami, podľa chuti okoreníme a osolíme. Vmiešame osmaženú paprikovú cibuľu a podľa potreby zahustíme strúhankou. Vytvoríme dve menšie šišky, na plechu jemne podlejeme vodou a vo vyhriatej rúre (200 stupňov) upečieme dozlatista. Podávame s teplou zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo s chlebom a kyslou uhorkou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Kuskus s mletým mäsom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 December 2015 17:27

Ingrediencie

500 g kuskusu, 1 lyžica vegety, 850 ml vriacej vody

mäsová zmes: 600 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica drvenej rasce, 1 lyžica sladkej mletej papriky, soľ, štipka mletého čierneho korenia, 4 lyžice oleja, červená kápia, hrnček mrazeného hrášku

Postup

Kuskus vložíme do misy, posypeme vegetou a zalejeme vriacou vodou. Zamiešame a prikryjeme pokrievkou.

Cibuľu nakrájame na kocky, speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak a orestujeme. Pridáme mäso, korenie a spolu smažíme. Podlejeme vriacou vodou a varíme do mäkka. Pred koncom dusenia vsypeme hrášok a nakrájanú kápiu.

Hotové mäso zmiešame s kuskusom a môžeme podávame posypané strúhaným syrom.

 


 
Sekaná s kečupom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 22 August 2015 19:32

Ingrediencie

1 kg mletého bravčového pliecka, 2 rohlíky, trochu mlieka, 3 vajcia, 1 veľká cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, rozmarín, bazalka, 3 lyžice kečupu, soľ, mleté čierne korenie, ovsené vločky, kečup na potretie

Postup

Do misy rozdrobíme rohlíky a jemne navlhčíme mliekom. Pridáme vajce, jemne nakrájanú cibuľu, rozmačkaný cesnak, najemno nakrájané bylinky, kečup, mäso, osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame. Podľa potreby zahustíme ovsenými vločkami a dáme na hodinu do chladu odpočívať. Zo zmesi vytvoríme na plechu dve šišky a potrieme ich vrstvou kečupu.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 45 minút. Podávame teplé so zemiakmi alebo pečivom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Mäsové guľky Ikea PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 12 Apríl 2015 10:57

Ingrediencie

1 kg mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžička sušenej bazalky, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, olej

omáčka: 3 lyžice hladkej múky, 70 g masla, 1 kocka hovädzí bujón, 300 ml vody, 300 ml mlieka, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžička mletý muškátový oriešok

Postup

Mäso nakoreníme, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a tvoríme guličky, ktoré obalíme v hladkej múke. Guľky vysmažíme na rozpálenom oleji dozlatista.

Na masle speníme múku, prilejeme vo vode uvarený bujón a mlieko, povaríme. Dochutíme sójovou omáčkou, muškátovým orieškom a necháme krátko prevrieť.

Podávame s hranolkami alebo s pečenými zemiakmi.

 

 
Pasticcio PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Marec 2015 11:40

Ingrediencie

400 g makarónov, 200 g strúhaného syra, 700 g mletého mäsa, 2 cibule, 150 g paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, oregano, 1 lyžička mletej škorice, 100 ml červeného vína, 1 l mlieka, 100 g masla, 5-6 lyžíc hladkej múky, 3 vajcia, muškátový oriešok, trochu strúhanky, olivový olej

Postup

Makaróny uvaríme v slanej vode na skus. Na  oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso, dobre premiešame s cibuľou a opečieme dozlatista. Osolíme, okoreníme, vmiešame oregáno a pretlak.

Podlejeme vínom, pridáme škoricu a pod pokrievkou dusíme asi 30 minút. V kastróliku rozpustíme maslo, zasypeme múkou a usmažíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, dobre premiešame a uvaríme hustú kašu - bašamel. Odstavíme, osolíme, okoreníme, ochutíme strúhaným muškátovým orieškom, vmiešame žĺtka a polovicu syra.

Scedené makaróny premiešame s druhou polovicou syra a tuhým snehom z bielkov. Pekáč vytrieme olejom a rozložíme makaróny. Na ne rozprestrieme mäso a zalejeme bašamelom. Povrch posypeme tenkou vrstvou strúhanky a pokropíme olejom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 40 minút do zlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Kôprové karbonátky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 August 2014 10:26

Ingrediencie

750 g mletého bravčového mäsa, 5 lyžíc mlieka, 3 strúčiky cesnaku, soľ,  3 lyžice čersvého nasekaného kôpru, 3 lyžice medu, 2 vajcia, 1 staršiu žemľu, hladkú múku, vajíčka, strúhanku na obaľovanie, olej na smaženie

dresing: 150 g bieleho jogurtu, 3 lyžice kyslej smotany, šťava z 1/2 citróna, 1 lyžicu nasekanej čerstvej petržlenovej nňate, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja - všetko spolu dôkladne vymiešame

Postup

Mleté mäso zmiešame s kôprom. Žemľu nakrájame na menšie kúsky, namočíme do mlieka, vyžmýkame, pridáme k mäsu spolu s roztlačeným cesnakom, vajcami, soľou a medom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi mokrými rukami odoberáme kúsky, z ktorých vytvarujeme karbonátky. Obalíme ich v múke, rozšľahaných osolených vajciach a strúhanke. Karbonátky vyprážame dozlatista na rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame so zeleninovým šalátom, uvarenými zemiakami a dresingom.

 


 
Hovädzie guľky v omáčke PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Júl 2014 13:10

Ingrediencie

500 g mletého hovädzieho mäsa, 3 klobásy, 2 konzervy lúpaných paradajok (po 400 g), mleté čierne korenie, soľ

Postup

Mäso dáme do misy, osolíme a okoreníme. Klobásy nakrájame na malé kúsky a premiešame s mäsom. Zo zmesi vyformujeme guľky, ktoré preložíme do pekáča. Prikryjeme a necháme postáť v chlade 30 minút. Paradajky rozmixujeme dohladka, osolíme a okoreníme. Mäsové guľky zalejeme paradajkovou zmesou, tak , aby boli všetky guľky preliaté omáčkou. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 50 minút.

 

 


 
Mäsový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 November 2013 15:05

Ingrediencie

500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 4 vajíčka, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice ovsených vločiek, 100 g strúhaného syra, 4 rohlíky, 400 ml mlieka, maslo a strúhanka na vysypanie formy

Postup

Mäso okoreníme, posolíme, nastrúhame muškátový oriešok. Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, rohlíky namočené v mlieku a premiešame. Pridáme žĺtka, nastrúhaný syr, ovsené vločky a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Dôkladne vymiešame a touto zmesom naplníme vymastený a strúhankou vysypaný pekáč. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút prikryté. Potom mäso odkryjeme a dopečieme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou, horčicou a môžeme dozdobiť najemno nakrájanou cibuľou.

 

 

 
Zapekaný karfiol s mletým mäsom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 Júl 2013 15:12

Ingrediencie

1 karfiol, 6 vajcia, 50 g masla, 500 g mletého mäsa, 3 lyžice hladkej múky, 200 g strúhaného syra, 300 ml mlieka, olej, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, strúhanka

Postup

4 vajíčka si uvaríme natvrdo. Karfiol rozoberieme na ručky a varíme cca 5 minút v osolenej vode. Pripravíme si bešamel z masla, múky a mlieka. Ochutíme ho strúhaným muškátovým orieškom. Pekáč si vymastíme, posypeme strúhankou a na dno rozložíme polovicu  na plátky nakrájaný karfiol.  Nalejeme polovicu bešamelu a nasypeme polovicu syra. Mäso zmiešame s dvoma surovými vajíčkami, posolíme, okoreníme a mäso navrstvíme na syr. Na mäso rozložíme na kolieska nakrájané  vajíčka, pokračujeme s ukladaním karfiolu a nakoniec nalejeme bešamel, ktorý posypeme zvyšným syrom. Vrch posolíme a vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

 

 

 
Musaka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 21 Marec 2013 16:10

Ingrediencie

600 g mletého bravčového mäsa, 2 cibule, 4 paradajky, 300 ml mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice masla, 300 g strúhaného syra, zemiaky, 100 ml oleja, baklažán, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, strúhanka, 2 vajíčka

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso ošúpané a nakrájané paradajky, posolíme, okoreníme a dusíme.

Pripravíme si bešamel: Maslo roztopíme, primiešame múku a urobíme svetlú zápražku. Odstavíme z ohňa a za stáleho miešania prilejeme mlieko. Pridáme tretinu strúhaného syra a necháme zovrieť. Potom prilejeme dve rozšľahané vajíčka, jemne posolíme, premiešame a odstavíme.

Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča poukladáme vrstvu očistených a na kolieska pokrájaných zemiakov. Potom na ne navrstvíme mäsovú hmotu, očistený a nakrájaný baklažán. Posypeme polovicou syra a zalejeme polovicou bešamelu. Na to narežeme poslednú vrstvu zemiakov. Vrch polejeme zvyšným bešamelom, posypeme syrom a strúhankou. Pečieme pri teplote 200 stupňov.

 

 

 
Mliečna sekaná PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Február 2013 15:18

Ingrediencie

1 - 1,3 kg mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 1 konzerva kondenzovaného mlieka (nesladené !), 2 lyžice vegety

Postup

Mäso s mliekom a vegetou dôkladne premiešame. Vytvoríme jednú veľkú alebo dve malé šišky, položíme na plech, podlejeme trochou vody a upečieme dozlatista.

Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo studené s chlebom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 1 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Kokosový dezert

Ingrediencie korpus: 2 balíčky kakaových sušienok...

Marhuľová bublanina s mrveničkou

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 400 g práškového...

Orechové koláčiky

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku...

Špaldové palacinky

Ingrediencie 300 ml mlieka, 200 ml vody, 100 ml oleja,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist