Marcipán
Modelovacia hmota PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 Jún 2009 10:41

Ingrediencie

200 g sušeného polotučného mlieka, 200 g práškového cukru, 3 lyžice oleja, 3 lyžice vody,  1 lyžica mandľovej arómy, 3 lyžice pšeničného sirupu alebo glukózy

Postup

Do misky preosejeme mlieko a cukor. Pridáme ostatné suroviny a vareškou premiešame. Potom preložíme na dosku a rukami dôkladne vypracujeme vláčnu tvárnu hmotu. Môžeme podľa potreby podsypávať preosiatym práškový cukor. Ak chceme hmotu zmäkčiť, ruky si namočíme, zahustiť môžeme mliekom alebo cukrom. Podľa potreby zafarbíme potravinárskou farbou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz 

 


 

 

 

 
Marcipán zo salka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Február 2009 09:27

Ingrediencie

1 krabica sušeného mlieka (400g), 1 plechovka salka, 0,5-1 dl vody, 1 lyžica mandľovej arómy, trocha oleja, práškový cukor podľa potreby

Postup

Preosiate sušené mlieko zmiešame so salkom, vodou a pridáme arómu. Dobre rukami prepracujeme. Pokiaľ je hmota príliš tuhá, namáčame si ruky vo vode, ak je príliš riedka, zahusťujeme preosiatym práškovým cukrom alebo sušeným mliekom. Pokiaľ sa nám príliš lepí na ruky, môžeme si ich potrieť olejom. Táto hmota sa dá použiť na potiahnutie toriet a na výrobu rôznych ozdôb. 

 


 

 
Falošný marcipán PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Február 2009 05:40

Ingrediencie

150 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka, 3 lyžice oleja, trochu vody, pár kvapiek mandľovej arómy, potravinárska farba

Postup

Cukor s mliekom preosejeme, pridáme olej, arómu,  pár kvapiek vody a dobre spracujeme. Aj je hmota veľmi riedka pridáme sušené mlieko a cukor. Aj je príliš tuhá, namáčame si ruky do vody, podľa potreby a miešame, pokiaľ nezíska potrebnú konzistenciu. 

 

 

 



 

 
Marschellows fondant PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 04:43

Ingrediencie

1 balíček cukríkov marschellows- haribo dulcia rubino, 2 Pl vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej, okolo 600 g práškového cukru, za vlašský orech tuku Cera

Postup

Cukríky umyjeme od ružového cukru v teplej vode, dáme do misky, pridáme vodu, Ceru a kyselinu citrónovú. Dáme do mikrovlnky na 2 minúty rozpustiť. Vmiešame 400 g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiešame ešte asi 200 g cukru., aby bola hmota tvárna a držala tvar. Farbíme gelovými farbami. Vypracujeme. Hmota vhodná na poťahovanie toriet a ozdobky.

Používam tieto cukríky

 

 

 

 

 


Vyhľadávanie

Novinky

Špaldové muffiny

Ingrediencie 2 hrnčeky špaldovej múky, 1 prášok...

Zdravý jablkový závin

Ingrediencie lístkové cesto, 5 jabĺk, sušené...

Batáty s karfiolom

Ingrediencie 500 g karfiolu, 400 g batáty, 2 cibule,...

Cviklový šalát so syrom

Ingrediencie 3 cvikly veľkosti grepu, 300 ml sterilizovaného...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist