Jablká v župane PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 01 Február 2013 18:54

Ingrediencie

lístkové cesto, 6 jabĺk, 1 vajíčko

plnka: 75 g hnedého cukru, 30 g hrozienok, 30 g vlašských orechov, 60 g zmäknutého masla, 1 lyžička škorice

Postup

Do misky dáme cukor, hrozienka, nahrubo nasekané orechy, maslo a škoricu a vidličkou premiešame. Jablká ošúpeme a vykrajovačom zo stredu vyrežeme jadrovník.

Rozmrazené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika veľkosti 52,5 x 35 cm. Cesto pokrájame na šesť 17,5 cm štvorcov. Jablko postavíme do sterdu štvorca. Otvor jablka naplníme orechovou zmesou a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Jablko do cesta zabalíme a rohy dobre pritlačíme, aby sa spojili. Rovnako pripravíme všetky ostatné jablká. Prenesieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zabalené jablká potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 210 stupňov dozlatista.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Masopustné koblihy

Ingrediencie 300 g mlieka, 1 celé vajce, 3 žĺtky,...

Čokoládové muffiny s višňami

Ingrediencie 250 g hladkej múky, 125 g cukru krupica,...

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist