Jablká v župane PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 01 Február 2013 18:54

Ingrediencie

lístkové cesto, 6 jabĺk, 1 vajíčko

plnka: 75 g hnedého cukru, 30 g hrozienok, 30 g vlašských orechov, 60 g zmäknutého masla, 1 lyžička škorice

Postup

Do misky dáme cukor, hrozienka, nahrubo nasekané orechy, maslo a škoricu a vidličkou premiešame. Jablká ošúpeme a vykrajovačom zo stredu vyrežeme jadrovník.

Rozmrazené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika veľkosti 52,5 x 35 cm. Cesto pokrájame na šesť 17,5 cm štvorcov. Jablko postavíme do sterdu štvorca. Otvor jablka naplníme orechovou zmesou a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Jablko do cesta zabalíme a rohy dobre pritlačíme, aby sa spojili. Rovnako pripravíme všetky ostatné jablká. Prenesieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zabalené jablká potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 210 stupňov dozlatista.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist