Lístkové cesto-sladké
Smotanové tartaletky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Október 2010 14:40

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 400 g kyslej smotany, 2 žĺtky, 2 vanilkové cukry, 1 lyžica práškového cukru, 1 lyžica Gustinu ( Maizeny), kôra z polovice citróna, 1 vajíčko na potretie, olej, broskyňový kompót

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme ho na 6 rovnakých časti.  V miske zmiešame smotanu, cukre, žĺtka, gustin, kôru a vymiešame krém. Zapekacie mištičky potrieme olejom a pripravené štvorce jemne vtlačíme do mištičiek. Vidličkou cesto popicháme, vlejeme krém a na vrch poukladáme nakrájane broskyne. Prečnievajúce cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom. Takto pripravené mištičky vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov a pečieme cca 10 minút. Po upečení tartaletky opatrne vyberieme z mištičiek a posypeme práškovým cukrom.

 


 
Marmeládové kolieska PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 16 Marec 2010 08:57

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 1 vajíčko, marmeláda, práškový cukor

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, z polovice koliesok vykrojíme maličké koliesko. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Po upečení celé kolieska potrieme marmeládou a prikryjeme kolieskom s dierkou. Posypeme práškovým cukrom. 

 


 

 
Špirálky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 Marec 2010 16:15

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 4 lyžice marmelády, 50 g strúhanej čokolády, práškový cukor na posypanie

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Cesto natrieme marmeládou, polovicu cesta posypeme nastrúhanou čokoládou. Pozdĺžne preložíme na polovicu a radielkom nakrájame asi 2 cm pásiky, ktoré stočíme do špirálok a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vidličkou kraje jemne zatlačíme a pečieme pri teplote 190 stupňov. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

 

     

 

 
Ananásové dopisy PDF Tlačiť E-mail
Streda, 17 Február 2010 06:09

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 400 ml mlieka, 1 plechovka ananásu - plátky, 1 vanilkový puding v prášku, 3 lyžice cukru, vajce na potretie, čokoládová poleva

Postup

V mlieku rozmiešame cukor, puding a uvaríme hustú kašu. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 40x 50 cm nakrájame štvorce o strane 10 cm. Na polovicu z nich dáme lyžicu pudingu a plátok ananásu. Potom priložíme druhý štvorec a okraje k sebe tesne pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Vychladené pocukrujeme a ozdobíme polevou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

   

 

 
Nutelové slimáčiky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:47

Ingrediencie

1 lístkové cesto, nutela, 60 g orechov, 1 vajíčko, práškový cukor

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme nutelou (aby sa lepšie natieralo, môžeme nahriať v mikrovlnke), posypeme na hrubo posekanými orechami a zrolujeme do rolády. Roládu nakrájame na kúsky široké asi 2,5-3 cm a ukladáme na plech (reznou stranou) vystlaným papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov. Po upečení posypeme práškovým cukrom. 

 


 

 
Marhuľové koláče PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:45

Ingrediencie

1 lístkové cesto, marhuľový kompót, škoricový cukor, práškový cukor

Postup

Cesto na hrubšie vyvaľkáme a narežeme na obdĺžničky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do prostriedku obdĺžnička naukladáme narezané štvrtiny marhúľ. Posypeme škoricovým cukrom a pečieme pri teplote 210 stupňov. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 


 

 
Orechoví slimáci PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:44

Ingrediencie

lístkové cesto

náplň: 100 g pomletých orechov, 50 g práškového cukru, 3 lyžice rumu, 1 bielok

poleva: 3/4 hrnčeka práškového cukru, 1 lyžice teplej vody, 1 lyžica oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup

Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Suroviny určené na plnku poriadne vymiešame a natrieme na cesto. Cesto stočíme do rolády a krájame asi 3 cm slimáky, ktorý ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, reznou stranou. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Zmiešame suroviny na polevu a natrieme ešte horúce, upečené  slimáky.

 


 

 
Slivková delikatesa PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:43

Ingrediencie

1 lístkové cesto, čerstvé slivky, 2 kyslé smotany (2x250 g), 3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžica rumu, 1 škoricový cukor

Postup

Menší pekáč si vyložíme papierom na pečenie. Cesto si rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli okraje zdvihnuté.  Na dno pekáča husto poukladáme vykôstkované a na polovicu prerezané slivky. Smotanu vymiešame s vajcami, práškovým cukrom, rumom a touto zmesou zalejeme slivky. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Po vychladnutí posypeme škoricovým cukrom.

zdroj:www.dolcevita.blog.cz

 


 

 
Pudingové košíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:41

Ingrediencie

500 g lístkového cesta, hustý puding uvarený z 800 ml mlieka, 2 vanilkových pudingov v sáčku, 5 lyžíc cukru, džem

Postup

Cesto rozpolíme. Každú polku rozvaľkáme na obdĺžnik a vykrojíme z neho 6 koliečok o priemere 10 cm. Kolieskami vyložíme jamky na plechu pre muffiny. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Do každej jamky dáme lyžicu pudingu, potom lyžičku džemu a doplníme pudingom. Zo zvyšného cesta vykrojíme ľubovoľne menšie tvary a kladieme ich na vrch košíčka. Pečieme pri teplote 210 stupňov asi 15-20 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz (mierne upravené) 

 


 

 
Škoricové ušká PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:39

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 2 balíčky škoricového cukru

Postup

Cesto si rozvaľkáme a posypeme cukrom a pomaly ho zatlačíme valčekom. Zdola aj zhora prehneme cesto do stredu a znova posypeme cukrom. Cesto spojíme a narežeme na pol cm široké pásiky. Pečieme pri teplote 190 stupňov do ružova.

 

 

 
Šatôčky s pudingom a čokoládou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:37

Ingrediencie

1 balíček lístkového cesta, uvarený hustý vanilkový puding, čokoláda, cukor na posypanie

Postup

Cesto rozpolíme. Každú polku vyvaľkáme na obdĺžnik a rozkrájame na malé obdĺžničky. Na každý položíme lyžičku pudingu a zapichneme do neho malé kúsky čokolády. Prehneme na polku, okraje dobre pritisneme a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 230 stupňov asi 10 minút. Hotové pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
« ZačiatokDozadu123DopreduKoniec »

Stránka 2 z 3

Vyhľadávanie

Novinky

Cestoviny s tuniakom

Ingrediencie 400 g cestovín, 2 konzervy  tuniaka...

Ovsené sušienky

Ingrediencie 500 ml hladkej múky, 600 ml jemných...

Brokolica s cesnakom

Ingrediencie 1 brokolica, 4 strúčiky cesnaku, soľ,...

Čučoriedková buchta s cuketou

Ingrediencie 3 vajcia, 0,5 hrnčeka kryštálového...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist