Kysnutý kakaový závin PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Máj 2009 13:56

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, štipka soli, 250 ml mlieka, 42 g droždia, 2 vajcia, 150 ml oleja, 12 lyžičiek cukru

náplň: práškový cukor, kakaový prášok, rozpustené maslo

Postup

Do mierne teplého mlieka nasypeme cukor, rozdrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy zatiaľ dáme múku, posolíme, pridáme vajcia, olej a nakoniec vykysnutý kvások. Vareškou vypracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby môžeme pridať ešte trochu múky. Necháme poriadne nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme cukrom a husto kakaom (cukor a kakao sypeme cez sitko). Zrolujeme ako závin a prenesieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozpusteným maslom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 25 minút dozlatista. Hneď po vytiahnutí z rúry môžeme znovu potrieť záviny roztopeným maslom alebo olejom (povrch závinu bude mäkší). 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist