Kysnutý kakaový závin PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Máj 2009 13:56

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, štipka soli, 250 ml mlieka, 42 g droždia, 2 vajcia, 150 ml oleja, 12 lyžičiek cukru

náplň: práškový cukor, kakaový prášok, rozpustené maslo

Postup

Do mierne teplého mlieka nasypeme cukor, rozdrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy zatiaľ dáme múku, posolíme, pridáme vajcia, olej a nakoniec vykysnutý kvások. Vareškou vypracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby môžeme pridať ešte trochu múky. Necháme poriadne nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme cukrom a husto kakaom (cukor a kakao sypeme cez sitko). Zrolujeme ako závin a prenesieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozpusteným maslom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 25 minút dozlatista. Hneď po vytiahnutí z rúry môžeme znovu potrieť záviny roztopeným maslom alebo olejom (povrch závinu bude mäkší). 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablčník s kokosom

Ingrediencie 1,5 kg jabĺk, 5 lyžíc citrónovej...

Hrachová polievka s pestom

Ingrediencie 400 g mrazeného hrášku, pol citróna,...

Makové muffiny s marhuľami

Ingrediencie 150 g mletého maku, 250 ml mlieka, 150...

Karfiolové fašírky

Ingrediencie 1 karfiol, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist