Škoricová dobrota PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Apríl 2019 08:34

Ingrediencie

cesto: 200 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 vajce, 1 lyžička soli, 3 lyžice cukru krupica, 4 lyžice rozpusteného masla, 1/2 čerstvého droždia

na posýpku: 100 g rozpusteného masla, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice mletej škorice, 200 g mletých vlašských orechov, 5 lyžíc kryštálového cukru

Postup

Z uvedených surovín na cesto si pripravíme klasickým spôsobom kysnuté cesto. Ja som použila domácu pekáreň.

Vykysnuté cesto preložíme na jemne múkou vysypanú dosku a z cesta oddeľujeme malé kúsky, ako na dukátové buchtičky.

Na posýpku zmiešame cukre, škoricu a orechy.

Potom každý kúsok cesta namáčame v rozpustenom masle a obalíme v posýpke. Kúsky ukladáme do bábovkovej vymastenej formy. Zvyšnú posýpku nasypeme na vrch cesta vo forme.

Necháme trocha podkysnúť a pečieme pri teplote 190 stupňov. Po jemnom vychladnutí opatrne vyklopíme a odtrhujeme si jednotlivé kúsky.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist