Kysnuté cesto-sladké
Vianočka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:24

Ingrediencie

600 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 160 g masla, 3 vanilkové cukre, 200 g kryštálového cukru, 1 kocka droždia, 200 ml mlieka, 3 vajcia, 3 žĺtka, trocha soli, citrónová kôra z jedného citróna, hrozienka

Postup

Z cukru, teplého mlieka a droždia si pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, osolíme, pridáme kôru, vanilkový cukor, žĺtky, vajíčka a teplé mlieko. Prilejeme kvások, hrozienka a vypracujeme vláčne husté cesto. Podľa potreby pridáme múku. Necháme nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 9 rovnakých častí a upletieme vianočku. Necháme ešte nakysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme hrozienkami a orechami. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Vychladenú posypeme práškovým cukrom.

 


 

 
« ZačiatokDozadu1234567DopreduKoniec »

Stránka 7 z 7

Vyhľadávanie

Novinky

Jablčno - makový koláč

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 120 g práškového...

Kniha návštev

NÁVŠTEVNÁ KNIHA

Sušienky s mandľami

Ingrediencie 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100...

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist