Pondelok, 17 August 2009 13:57 |
Ingrediencie 5-6 veľkých zemiakov, majoránka, soľ, cesnak, rasca, 3 rohlíky, 200 ml mlieka, 1 lyžička vegety, 1 lyžica masti, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 4 vajcia, 1 kurča, grilovacie korenie Postup Očistené kurča rozporcujeme na osem častí. Rohlíky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a necháme nasiaknúť. Na panvici rozohrejeme masť, pridáme na kocky pokrájanú slaninu, nadrobno pokrájanú cibuľu a osmažíme. Zemiaky olúpeme, nastrúhame a zlejeme prebytočnú šťavu. Osolíme, pridáme majoránku, rascu, prelisovaný cesnak, 2 vajcia a premiešame. K rohlíkom pridáme vegetu, celý obsah panvice, 2 vajíčka a premiešame. Zemiakovú a rohlíkovú zmes zmiešame dohromady a nalejeme do dobre vymasteného pekáča. Na ňu naskladáme osolené kúsky kurčaťa kožou dole, ľahko pritlačíme a posypeme grilovacím korením. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 45 minút. Potom kurča pretočíme kožou nahor, posypeme grilovacím korením a pečieme dozlata bez prikrytia. Podávame so zeleninou. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Štvrtok, 13 August 2009 11:00 |
Ingrediencie 1 kurča, 1 väčšiu alebo 2 menšie cukety, 1 veľká cibuľa, 10 guličiek nového korenia, 1 lyžica majoránky, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml smotany na varenie, 2 lyžice octu, mletá rasca Postup Olúpané cukety natrúhame na pekáč. Pridáme nové korenie, majoránku, osolíme, posypeme čiernym korením a premiešame. Zalejeme smotanou, pridáme ocot a podlejeme trochou vody. Na to položíme posolené kúsky kurčaťa, posypeme rascou, nadrobno pokrájanou cibuľou a prikryté pečieme pri teplote 220 stupňov asi 30 minút. Potom pekáč odkryjeme a pečieme ešte asi 35 minút do zlatista. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Pondelok, 10 August 2009 10:49 |
Ingrediencie 4 kuracie prsia, 250 g kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 400 g postrúhaného syra, strúhanka, soľ, olej Postup Kuracie prsia vyklepeme a posolíme. Pripravíme si marinádu z kyslej smotany, vajíčka a prelisovaných cesnakov. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme v chlade odležať aspoň 3 hodiny. Po vybratí z marinády ich obalíme v strúhanom syre, následne v strúhanke a vypražime na oleji do zlatista.
|
Streda, 22 Júl 2009 09:41 |
Ingrediencie 4 štvrťky kurčaťa alebo 4 stehná, soľ, celý peper, cesnak podľa chuti, 1/4 l svetlého piva, 6 lyžíc kečupu, 1 lyžica octu, olej alebo maslo, 3 cibule Postup Porcie kurčaťa opečieme na tuku zo všetkých strán, osolíme, pridáme niekoľko zrniečok celého pepru, pokrájanú cibuľu a dusíme asi 15 minút. Potom rozmiešame pivo s kečupom a octom a vylejeme na kurča. Dáme do rúry a pečieme do mäkka. Keď je kurča mäkké a omáčka z časti vypečená, pridáme natretý cesnak a podávame s ryžou. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz |
Utorok, 14 Júl 2009 11:03 |
Ingrediencie 1 rozporcované kurča, 1 väčšia cibuľa, plátkový syr eidam, grilovacie korenie, 50 g masla, tatárska omáčka Postup Na dno pekača narežeme plátky masla a vysypeme ho na kolieska nakrájanou cibuľou. Potom rozložíme kúsky kurčaťa, ktoré posypeme grilovacím korením. Mäso ponatierame tatárskou omáčkou a na vrch poukladáme plátky syra. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Potom alobal zložíme a kurča dopečieme.
|
Nedeľa, 28 Jún 2009 14:33 |
Ingrediencie 1 balenie kuracích krídielok, grilovacie korenie, kúsok masla marináda: 1 kyslá smotana, 2 lyžice medu, 3 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu, 1 lyžica sójovej omáčky, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku Postup Z uvedených surovín si pripravíme marinádu. Dôkadne premiešame. Do marinády vložíme krídielka a necháme v chlade aspoň 4 hodiny postáť. Pekáč potrieme maslom a uložíme pripravené krídielka. Posypeme grilovacím korením a pečieme pri teplote 200 stupňov. |
Nedeľa, 31 Máj 2009 09:47 |
Ingrediencie 1 kurča, 2 cibule, 200 g strúhaného syra, kurací vývar, soľ, mletá sladká paprika, maslo na vymastenie Postup Kurča umyjeme, rozporcujeme, posolíme a vložíme do vymasteného pekáča. Na mäso poukladáme kolieska očistenej cibule. Kurča posypeme strúhaným syrom a nakoniec posypeme mletou paprikou. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 210 stupňov asi 30 minút. Potom alobal zložíme, podlejeme vývarom a pečieme dozlatista.
|
Sobota, 23 Máj 2009 08:06 |
Ingrediencie 1 kurča, olej, 1 cibuľa, mletá sladká paprika, vegeta, soľ, mleté čierne korenie Postup Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme papriku a premiešame. Vložíme rozporcované kurča, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, premiešame, hrniec prikryjeme a dusíme na miernom plameni asi 1 hodinu. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou. |
Piatok, 08 Máj 2009 09:30 |
Ingrediencie 1 kurča, cibuľa, olej, mletá červená paprika, soľ, bobkový list, 1 lyžica vegety, 250 ml smotany na šľahanie, 0,5 l mlieka, 1,5 lyžice hladkej múky Postup Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme rozporcované kurča, premiešame, posolíme, podlejeme asi 1 dcl vody, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme asi 15 minút. Pridáme mletú červenú papriku, bobkový list, vegetu, premiešame a ďalej dusíme prikryté asi 45 minút. V smotane rozhabarkujeme múku a vlejeme k mäsu. Šťavu doriedíme mliekom, na miernom plameni necháme zovrieť a odstavíme.
|
Utorok, 05 Máj 2009 08:19 |
Ingrediencie Kurča, cibuľa, olej, 2 konzervy šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie Postup Kurča umyjeme, rozporcujeme. Na oleji osmažíme cibuľku nakrájanú nadrobno. Pridáme kuracie mäso, mierne osolíme, zakryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme asi 20 minút. Pridáme scedené šampiňóny, mleté čierne korenie a varíme bez pokrievky, pokiaľ mäso nezmäkne asi 45 minút. Podľa potreby v priebehu varenia podlievame šťavou z konzervy. |
|
|