Koláče na plechu
Čučoriedková buchta s cuketou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Júl 2014 13:19

Ingrediencie

3 vajcia, 0,5 hrnčeka kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,5 hrnčeka oleja, 0,5 hrnčeka kefíru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček nastrúhanej cukety, 1 prášok do pečiva, 1 l čučoriedok

posýpka: 100 g hrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 60 g masla

Postup

Celé vajcia s cukrom ušľaháme do bielej peny. Postupne pridáme olej, kefír, jemne nastrúhanú cuketu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto posypeme čučoriedkami a posýpkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme cca 20-25 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Egrešový koláč so snehom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 05 Júl 2014 12:19

Ingrediencie

cesto: 300 g polohrubej múky, 200 g masla, 200 g cukru krupica, 4 vajcia, 4 lyžice mlieka, 1 lyžička prášku do pečiva, citrónová kôra z 1/2 citróna

sneh: 150 g práškového cukru, 4 bielka, 3 lyžice kokosu, štipka soli

600 g egrešov

Postup

V miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, nastrúhanú kôru a premiešame. Postupne vmiešame zmäknuté maslo, vajcia, mlieko. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch naukladáme očistené egreše a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 15 minút. Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, cukru, štipku soli a kokos. Poloupečený koláč vyberieme natrieme snehom a dopečieme dozlatista.

 


 
Ražný perník PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 Jún 2014 15:19

Ingrediencie

500 g celozrnnej ražnej múky, 1 prášok do perníka, 2 lyžice medu, 250 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 500 ml mlieka, 250 g Hery, 50 g na kúsky nakrájanej čokolády, 2 vajcia

Postup

Mlieko zahrejeme, necháme v ňom rozpustiť tuk a med. Po vychladnutí vmiešame vajcia. V miske zmiešame múku, prášok do perníka, cukor a nakrájanú čokoládu. Do sypkej zmesi prilejeme tekutiny a dôkladne vymiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Skúšame špajlou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Afrika rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Jún 2014 12:43

Ingrediencie

cesto: 200 g cukru krupica, 200 ml oleja, 3 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 lyžička sódy, 2 lyžičky škorice, 125 g najemno nastrúhanej mrkvy, 125 g rozmačkaného banánu, 50 g strúhaných orechov

krém: 100 g mäkkého masla, 100 g práškového cukru, 250 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkový cukor - všetko spolu vyšľaháme

mleté orechy na posypanie

Postup

Cukor, olej a vajcia dôkladne vymiešame. Pridáme rozmačkaný banán, mrkvu. Prisypeme múku s práškom do pečiva, sódu, škoricu a oriešky. Premiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Vychladnutý koláč potrieme krémom, vrch posypeme orieškami a necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 


 
Medové rezy s marmeládou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 11 Jún 2014 15:31

Ingrediencie

cesto: 500 g hladkej múky, 1 lyžička sódy, 2 lyžičky škorice, 240 g práškového cukru, 2 vanilkové cukre, 4 vajcia, 4 lyžice medu

náplň: 400 g slivkovej marmelády, 2-4 lyžice rumu, hrsť hrozienok, hrsť orechov

Postup

V miske zmiešame múku so sódou, škoricou a obidvoma cukrami. Potom pridáme med, celé vajcia a dôkladne premiešame. Vyklopíme na dosku a rukami vypracujeme hladké cesto, podľa potreby môžeme pridať múku.

Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme a prenesieme na plech (38x30 cm) vyložený papierom na pečenie.

Marmeládu zriedime  rumom , na takú konzistenciu, aby sa dala pekne rozotierať. Marmeládu rozotrieme na cesto, posypeme hrozienkami a orechami. Druhú polovicu cesta opäť rozvaľkáme a prikryjeme marmeládu.

Horné cesto vidličkou popicháme a pečieme pri teplote 180 stupňov doružova. Krájame až po úplnom vychladnutí.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Výborný slivkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 01 Marec 2014 11:38

Ingrediencie

300 g polohrubej múky, 60 g maizeny, štipka soli, 1 balíček kypriaceho prášku, 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, 150 g masla, 150 ml bieleho jogurtu, šťava a kôra  z jedného citróna, 500 g sliviek, 70 g mletých orechov, 70 g kokosovej múčky, 90 g kryštálového cukru

Postup

Múku zmiešame s maizenou, soľou, kypriacim práškom, práškovým a vanilkovým cukrom. Vajcia, zmäknutý tuk a jogurt dôkladne vymiešame, vylejeme do sypkej zmesi, pridáme šťavu a nastrúhanú kôru z citróna a vypracujeme hladké cesto. Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Vyčistené slivky pokrájame na polovicu a poukladáme rovnomerne na cesto. Orech, kokosovú múčku a kryštálový cukor premiešame, posypeme celý koláč a pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

 
Kokosovník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 09 Február 2014 20:40

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1,5 hrnčeka strúhaného kokosu, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja

ďalej: džem, kokos na posypanie

Postup

V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny. V druhej miske zmiešame všetky tekuté suroviny. Obsah obidvoch misiek spolu vymiešame a cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po upečení a vychladnutí, potrieme koláč džemom a posypeme kokosom.

 

 
Kokosovo- čokoládová buchta s mandarinkami PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 01 Február 2014 14:24

Ingrediencie

350 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g cukru krupica, 250 g masla, 5 vajec, 6 PL mlieka, štipka soli, 50 g nastrúhanej čokolády, 4 PL strúhaného kokosu, 1 plechovka mandariniek

Postup

V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajce, mlieko, múku s práškom do pečiva, štipku soli a vypracujeme stredne tuhé cesto. Pokiaľ je cesto veľmi tuhé, pridáme trošku mlieka. Cesto rozdelíme na 2 polovice, do jednej zapracujeme nastrúhanú čokoládu a do druhej kokos. Na plech vyložený papierom na pečenie dáme čokoládové cesto, rozotrieme a na vrch kokosové cesto. Nakoniec rozložíme odkvapkané mandarinky a plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme cca 30-40 minút. Skúšame špajlou.

 

 


 
Vestfálský jablkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 26 Január 2014 14:47

Ingrediencie

kysnuté cesto: 200 g hladkej múky, 1 sáčok sušeného droždia, 25 g cukru krupica, 1 vajce, 50 g masla, strúhaná kôra z 0,5 citróna, 100 ml mlieka

miesené cesto: 120 g hladkej múky, 20 g práškového cukru, 50 g masla, 1 vajce, strúhaná kôra z 0,5 citróna

ďalej: 100 g hrozienok, 1,5 kg jabĺk, 3 lyžice citrónovej kôry, 30 g kryštálového cukru, 2 lyžice marhuľového džemu, 1 lyžica rumu, štipka škorice, čokoládová poleva

Postup

Pripravíme si kysnuté cesto: múku zmiešame s droždím a cukrom, pridáme vajce a zmäknuté maslo, citrónovú kôru a vlažné mieko vypracujeme cesto. Necháme ho v teple vykysnúť. Potom si pripravíme miesené cesto: múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme mäkké maslo, vajce, citrónovú kôru a všetko spracujeme. Vykysnuté cesto spojíme s mieseným cesto na pomúčenej doske a do cesta zapracujeme hrozienka. Cesto roztiahneme na plech vystlaný papierom na pečenie a na plát pokladieme očistené a nakrájané jablká. Vrch pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme cukrom. Necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Horúci koláč potrieme džemom rozvareným s rumom a škoricou. Nakoniec dozdobíme čokoládovou polevou.

 


 
Marhuľová kocka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 23 Január 2014 16:08

Ingrediencie

cesto: 12 lyžíc vriacej vody, 6 vajíčka, 250 g cukru krupica, 250 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva

žĺtkový krém: 1 l mlieka, 300 g kryštálového cukru, 4 zlaté klasy, 3 žĺtka, 2 vanilkové cukre, 250 g masla

ďalej: 500 ml smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 1 lyžica práškového cukru, čokoláda, 1 konzerva marhúľ

Postup

Zĺtka s vodou a cukrom vyšľaháme. Postupne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme plnku. V mlieko rozhabarkujeme žĺtka, zlaté klasy, pridáme vanilkový a kryštálový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí puding vyšľaháme s maslom.

Smotanu vyšľaháme so stužovačom a práškovým cukrom. Na vychladnutý koláč rozložíme odkvapkané marhule, natrieme žĺtkovým krémom, vyšľahanou šľahačkou a na vrch nastrúhame čokoládu. Necháme v chlade odležať a nakrájame.

 

 


 
Makové rezy PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 November 2013 10:46

Ingrediencie

cesto: 250 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, štipka soli, štipka citrónovej kôry, 150 g masla, 2 žĺtky

plnka: 250 ml mlieka, 100 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 300 g mletého maku

sneh: 5 bielkov, 150 g krupicového cukru

Postup

Múku premiešame so soľou, s cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme zmäknuté maslo a žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade odležať.

Mlieko prevaríme s cukrom a vanilkovým cukrom. Vmiešame mak a povaríme. Cesto rozvaľkáme na plech (20x30 cm) vyložení papierom na pečenie. Navrch rozotrieme makovú plnku. Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a necháme 20 minút piecť. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na koláč a vrátime ho naspäť do rúry na cca 15 minút.

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 1 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Ovsené sušienky

Ingrediencie 500 ml hladkej múky, 600 ml jemných...

Brokolica s cesnakom

Ingrediencie 1 brokolica, 4 strúčiky cesnaku, soľ,...

Čučoriedková buchta s cuketou

Ingrediencie 3 vajcia, 0,5 hrnčeka kryštálového...

Hovädzie guľky v omáčke

Ingrediencie 500 g mletého hovädzieho mäsa, 3 klobásy,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist