Kakaové rohlíčky Tlačiť
Sobota, 07 December 2013 16:52

Ingrediencie

160 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 120 g masla, 1 lyžica rumu

na obalenie: práškový a vanilkový cukor

Postup

Na dosku preosejeme múku, kakao a cukor. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, rum a spracujeme hladké cesto. Necháme odpočinúť v chladničke do druhého dňa.

Cesto rozdelíme na menšie časti, vyvaľkáme valčeky a rozkrájame ich na malé časti. Z každého kúsku vytvarujeme rohlíček, ktorý preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 8-9 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme chvíľu vychladnúť a potom rohlíčky obaľujeme v zmesy práškového a vanilkového cukru.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz