Vianočné koláčiky
Orechové koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Február 2016 16:30

Ingrediencie

300 g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 200 g zmäknutého masla, 175 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 150 g nahrubo nasekaných orechov, 150 g kandizovaného ovocia

Postup

Múku zmiešame s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Maslo vymiešame s cukrami do peny. Postupne pridáme vajcia, sypkú zmes, orechy a kandizované ovocie. Pomocou dvoch lyžičiek formujeme z cesta kopčeky (ďalej od seba) a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 


 
Cantuccini PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 21 December 2015 11:17

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 300 g kryštálového cukru, 250 g olúpaných mandlí, 1 prášok do pečiva, citrónová kôra z jedného citróna, pomarančová kôra z jedného pomaranča, 4 vajíčka, 1 lyžica medu

na potretie 1 žĺtko, vanilkový cukor na posypanie

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme nelepivé cesto (podľa potreby môžeme pridať múku). Z cesta vytvoríme valčeky hrubé cca 2 cm na celý plech. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a posypeme vanilkovým cukrom. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 15 minút. Po vybratí šikmo nakrájame na cca 1 cm. Dopečieme (reznom stranou dáme na plech) pri teplote 190 stupňov cca 2-3 minúty.

 


 
Koka sušienky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 17 December 2015 17:00

Ingrediencie

240 g hladkej múky, na špičku noža prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa, 100 g kokosu, 100 g práškového cukru, štipka škorice, 200 g masla, 1 vajce, 1 lyžica rumu

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme na doske cesto. Rozdelíme ho na 4 - 5 častí a uvaľkáme z nich rovnako hrubé valčeky. Tie rozkrájame na rovnako veľké kúsky a modelujeme malé guličky. Každú guličku stlačíme vidličkou na placku. Skladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 8-10 minút.

 


 
Špaldovo citrónové sušienky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 16 December 2015 14:26

Ingrediencie

100 g celozrnnej špaldovej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 160 g kokosu, 80 g ovsených vločiek, 70 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 2 vajíčka, 140 g Hery, 2 citróny, 1 lyžička mletej škorice

Postup

V miske zmiešame všetky sypké suroviny. Postupne pridáme  vajíčka, nastrúhanú kôru a šťavu z citrónov a nakoniec pridáme nakrájanú Heru. Cesto vypracujeme a necháme v chlade pol hodiny odležať. Z cesta tvarujeme guličky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.

 


 
Smotanové obláčiky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 16 December 2015 06:47

Ingrediencie

250 g masla, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 kelímok (210 g) smotany na šľahanie, 360 g hladkej múky

práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Striedavo pridáme múku a smotanu. Až je cesto husté, vyklopíme ho na dosku a vypracujeme rukami.

Zabalíme do fólie a necháme v chladničke do druhého dňa. Cesto po častiach rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Nemusíme robiť veľké medzeri, koláčiky sa počas pečenia zmenšia a vyrastú do výšky.

Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 10 minút. Upečené koláčiky obalíme v práškovom cukru zmiešaným s vanilkovým.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Medovo - zázvorové keksíky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 November 2015 15:30

Ingrediencie

225 g hladkej múky, 125 g mäkkého masla, 100 g medu, 100 g hnedého cukru, 1 lyžička mletého zázvoru, 1 lyžička škorice, 1 lyžička perníkového korenia, 20 g najemno nastrúhaného zázvoru, cukor na obaľovanie

Postup

Maslo zmiešame s cukrom, medom, škoricou, korením, zázvorom, múkou a vypracujeme vláčne cesto. Z hmoty tvarujeme malé guličky, ktoré  obalíme v cukre a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tam ich vidličkou sploštíme. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 13 minút. Po vybratí ich necháme na plechu vychladnúť.

zdroj: angiebakes.com

 


 
Pečiatkové keksíky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 15 Október 2015 13:33

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 90 g práškového cukru, 1 vajíčko, 125 g masla, 2 lyžice medu, 1 a 1/2 lyžičky škorice

Postup

V miske zmiešame všetky suroviny a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinu v chlade odležať. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch opečiatkujeme (môžeme pečiatku namočiť do múky, aby sa nelepila). Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.

 


 
Štólové kopčeky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Marec 2015 14:24

Ingrediencie

cesto: 125 g hrozienok, 2 lyžice rumu, 2 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 250 g hladkej múky, 100 g mletých lieskových orechov, 75 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, kôra z 1 citróna, 1 vajce, 100 g Hery, 125 g mäkkého tvarohu, 100 g kandizovanej citrusovej kôry

na potretie: 100 g masla, 50 g práškového cukru, 1/2 lyžičky škorice

Postup

Na prípravu cesta namočíme hrozienka do rumu a necháme odležať, najlepšie cez noc. V mise zmiešame múku s práškom do pečiva, orechami, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme nastrúhanú kôru z citróna, vajce, Heru, tvaroh, kandizovanú kôru a hrozienka a ručne vypracujeme cesto. Pomocou dvoch lyžičiek tvoríme kopčeky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhtiatej na 180 stupňov a pečieme.

Na potretie rozpustíme v kastróliku maslo a pomocou štetca potrieme ešte horúce pečivo. Posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou a necháme vychladnúť.

 


 
Hrozienkovo - orieškové placky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 20 December 2013 17:31

Ingrediencie

150 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 150 g Hery, 1 vajce, 150 g hrozienok, hrsť nasekaných orieškov, škorica, citrónová kôra, štipka kypriaceho prášku, 1 vajíčko na potretie, mandle na ozdobu

Postup

Všetky suroviny spolu zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odležať. Z cesta tvoríme malé gulôčky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rukov ich zľahka pritlačíme. Potrieme vyšľahaným vajíčkom, na vrch položíme mandľu a pečieme pri teplote 180 stupňov.

zdroj:www.lorna.estranky.sk

 

 
Zázvorníky pána Žídeka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 December 2013 13:19

Ingrediencie

5 vajec, 400 g práškového cukru, 500 g hladkej múky, 2 vrchovaté lyžičky sušeného zázvoru, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky šťavy z čerstvého zázvoru

Postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Múku preosejeme do misy, pridáme vajcia vyšľahané s cukrom, prášok do pečiva, mletý zázvor a zázvorovú šťavu. Vymiešame pevné cesto, zabalíme do fólie a necháme aspoň 6 hodín odpočívať. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vykrojíme rôzne tvary. Pečieme pri teplote 170 stupňov doružova.

Po vychladnutí zázvorníky stvrdnú ako kameň, ale keď odležia, nasajú do seba vlhkosť zo vzduchu a zmäknú. Alebo ich uložíme do uzatvárateľnej nádoby s jablkovými šupkami a citrónovou kôrou. Tak zmäknú do dvoch dní.

 

 
Bratislavské tyčinky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 December 2013 13:10

Ingrediencie

250 g pomletých orechov, 250 g práškového cukru, 1 vajce, 1 citrón

na polevu: 120 g práškového cukru, 1 bielko

Postup

Z orechov, cukru, vajca a šťavy z celého citróna vypracujeme hladké cesto. Papier na pečenie poprášime cukrom a cesto rozvaľkáme na plát (cesto sa dosť lepí, nakoniec som cesto rukami porozťahovala). Potrieme ho vyšľahaným bielkom a cukrom a narežeme na tyčinky. Papier preložíme na plech a sušíme pri teplote 160 stupňov.

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 1 z 10

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist