Domáca pekáreň
Špaldový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Marec 2009 20:34

Ingrediencie

350 ml podmáslia (alebo cmar, kyslé mlieko...), 50 ml vody, 1 lyžica octa, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 250 g hladkej múky, 250 g špaldovej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1 lyžica slnečnicových semiačok

Postup

Všetky suroviny vložíme do pekárne v uvedenom poradí. Po zvukovom signále pridáme semiačka. Zapneme program KLASIC-kôrka tmavá- veľkosť 2

 


 

 
Biely toustový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Marec 2009 12:49

Ingrediencie

320 ml vody alebo nízkotučného mlieka, 500 g pšeničnej polohrubej múky,  30 g solamylu, 40 g hery, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky tekutého medu, 20 g čerstvého droždia alebo 1 lyžička sušeného

Postup

Suroviny vložíme do pekárne. Zapneme program TOUSTOVÝ-svetlá kôrka

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Slnečnicový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Marec 2009 10:56

Ingrediencie

375 ml vody, 30 g roztopeného masla, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 525 g hladkej múky,  3/4 balíčka sušeného droždia, po zvukom signále 35 g slnečnicových semienok

Postup

Semienka opražíme na suchej panvici. Uvedené ingrediencie vložíme do pekárne v uvedenom poradí. Zapneme program Klasik-stredná kôrka-2. Semienka pridáme až po zvukovom signále.

 


 

 

 
Pudingový chlebík PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 Marec 2009 15:59

Ingrediencie

4 vajcia, 200 ml oleja, 200 ml kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 5 (45 g) čokoládové pudingy v prášku

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v uvedenom poradí. Zapneme program SPRINT- kôrka stredná

 


 

 
Chlieb babičky Evy PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 Marec 2009 12:40

Ingrediencie

350 ml vody, 2 lyžičky cukru, 1,5 lyžičky polotučného sušeného mlieka, 2,5 lyžičky soli, 2 lyžičky rasce, 2 lyžičky octu, 2 lyžičky olivového oleja, 50 g celozrnnej múky, 150 g ražnej múky, 360 g hladkej múky, 1,5 lyžičky sušeného droždia, 2,5 lyžičky slnečnicových semienok

Postup

Všetky suroviny vložíme do pekárne v uvedenom poradí. Semiečka pridáme až po zvukovom signále. Zapneme program KLASIC-stredná kôrka-veľkosť 2

www.domacipekarny.dama.cz

 


 

 
Biely chlieb PDF Tlačiť E-mail
Streda, 04 Marec 2009 14:27

Ingrediencie

1 vajce, do 200 ml mlieka, 100 ml vody, 25 g rozpusteného masla, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 500 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia

Postup

V odmerke rozšľaháme vajce a dolejem do 200 ml mlieka. Pridáme 100 ml vody. Všetko nalejeme do formy. Pridáme ostatné suroviny v uvedenom poradí. Zapneme program SENDVIČ. Upečený chlieb vyklopíme z nádoby a necháme v utierke vychladnúť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
Taliansky biely chlieb PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 02 Marec 2009 19:52

Ingrediencie

375 ml vody, 1 lyžička soli, 1 lyžica oleja, 1 lyžička cukru, 475 g hladkej múky, 100 g pšeničnej krupice, 3/4 balíčka sušeného droždia

Postup

Suroviny vložíme v uvedenom poradí do pekárne. Zapneme program SENDVIČ-veľkosť 2.

 

 

 

 

 


 

 
Jemný grahamový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 Marec 2009 17:54

Ingrediencie

350 ml vody, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, 1 lyžica sušeného mlieka, 300 g hladkej múky, 100 g ražnej múky, 100 g grahamovej múky, 1 lyžička sušeného droždia

Postup

Suroviny vložíme v uvedenom poradí do pekárne. Zapneme program KLASIK-veľkosť 2-kôrka stredná.

zdroj:www.domacipekarny.dama.cz

 


 

 

 
Vanilkový oblak PDF Tlačiť E-mail
Streda, 25 Február 2009 20:43

Ingrediencie

cesto: 200 ml mlieka, 1 lyžica oleja, 5 lyžíc cukru krupica, štipka soli, 2 vajcia, 450 g polohrubej múky,  2 lyžičky sušeného droždia

náplň: 100 g masla alebo hery, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, hrsť hrozienok

poleva: 150 ml smotany, 1 vanilkový cukor

Postup

Suroviny na cesto vložíme do pekárne v uvedenom poradí a zapneme program Príprava cesta. Náplň pripravíme vyšľahaním tuku s cukrom a žĺtkom. Na polevu zmiešame smotanu s cukrom. Vykysnuté cesto vyberieme na dosku a rozvaľkáme na obdlžník cca 20x40 cm. Rozotrieme naňho náplň a posypeme hrozienkami. Zrolujeme po kratšej strane a rozrežeme na polovicu. Obidve polovice postavíme vedľa seba do pekárne (nezabudnime vybrať háky) reznou stranou nahor. Zapneme program Pečenie. Po jednej minúte vypneme (pekáreň neotvárame) a necháme 30 minút kysnúť. Potom znovu zapneme pečenie. Po 30 minútach polejeme povrch cesta polevou a dopečieme.

zdroj:www.domacipekarny.dama.cz

 

 

 
Pizza chlieb PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 24 Február 2009 13:09

Ingrediencie

cesto: 280 ml vody, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 480 g hladkej múky, 1 a 1/2 lyžičky sušeného droždia

náplň: kečup, cesnak, pizza korenie, salám alebo šunka, tvrdý syr

olej na potretie, grilovacie korenie na posypanie

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v nasledujúcom poradí a zapneme program Príprava cesta. Vykysnuté cesto vyberieme a na doske rozdelíme na polovičky. Každú vyvaľkáme na obdĺžník, rovnako ako je dlhá nádoba pekárne. Rozvaľkané cesto potrieme kečupom, posypeme korením na pizzu, posekaným cesnakom, pokladieme plátky salámy alebo šunky, posypeme strúhaným syrom a stočíme do rolády. Obidve rolády vložíme vedľa seba do pekárne, potrieme olejom a posypeme grilovacím korením. Zapneme program Pečenie po dvoch minútach vypneme a necháme 15 minút kysnúť - neotvárať! Potom zvolíme program Pečenie a chlieb upečieme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Cmarový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Február 2009 16:45

Ingrediencie

320 ml cmaru, 2 lyžice oleja, 1 lyžica octu, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžica rasce, 500 g hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia

Postup

Suroviny vložíme v uvedenom poradí do pekárne zapneme program KLASIC- veľkosť 2- stredná kôrka

 

 



 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 3 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist