Chrbát plnený marcipánom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Máj 2011 18:31

Ingrediencie

1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 lyžica kakaa, 1/2 prášku do perníka, 1 lyžička prášku do pečiva, marcipán

Postup

Z marcipánu si vytvarujeme guličky, ktoré necháme bokom. V miske zmiešame najprv suché suroviny, zvlášť v miske tekuté suroviny. Nakoniec zmiešame obsah obidvoch misiek spolu. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou a cestom naplníme pripravenú formu. Do cesta vložíme po dve guličky marcipánu vedľa seba a postup opakujeme po celej dĺžke formy. Chrbát vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme. Skúšame špajlou.

 



 

Vyhľadávanie

Novinky

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist