Cannelloni plnené mäsom |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 28 Október 2012 12:57 |
Ingrediencie 600 g mletého mäsa, 2 plechovky lúpaných paradajok, 1 balenie (250 g) cannelloni, 2 smotany na šľahanie, 1 väčšia cibuľa, 40 g strúhaného syra, olej, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, sušená bazalka Postup Na panvici si rozpálime olej a orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso, posolíme, posypeme čiernym korením a oregánom. Premiešame a smažíme do zhnednutia. Z plechoviek vylejeme šťavu zvlášť do misky a paradajky najemno nakrájame. Pridáme k mäsu a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Necháme vychladnúť. Surové cannelloni plníme mäsom a naplnené ich uložíme vedľa seba do pekáča. V hrnci si zohrejeme šťavu z paradajok, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou. Po nahriatí pridáme cca 20 g strúhaného syra necháme prejsť varom a touto zmesou zalejeme cannelloni. Musia byť ponorené v smotanovej zmesi. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov , po 10 minútach teplotu stiahneme na 190 stupňov. Asi 10 minút pred dopečením posypeme pekáč zvyšným strúhaným syrom.
|