Cestoviny
Vajcové nočky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 21 Január 2019 11:59

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 2 vajcia, 1 lyžička soli, podľa potreby voda

ďalej: 6 vajcia, 100 g údenej slaniny, 100 g cibule

Postup

Pripravíme nočky tak, že do misky dáme múku, osolíme, pridáme vajcia a prilievame studenú vodu. Miešame a prilievame pokiaľ nám nevznikne redšie haluškové cesto.

Nočky hádžeme cez dierkované haluškové sito do vriacej vody. Ak vyplávajú na povrch, ešte ich trochu povaríme. Potom ich scedíme, prepláchneme a málinko pomastíme, aby sa nezlepili.

Na suchej panvici posmažíme na malé kúsky nakrájanú slaninu. Na tomto tuku osmažíme nakrájanú cibuľu dozlatista a prilejeme rozšľahané vajíčka. Plameň stíšime a urobíme redšiu praženicu.

Do hotovej praženici vmiešame nočky a zamiešame. Podľa potreby posolíme.

zdroj:www.bonvivani.sk

 

 
Penne so syrovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 22 Január 2018 09:41

Ingrediencie

400 g cestovín penne, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1  PL masla, 150 ml vývaru, 200 ml šľahačkovej smotany, 200 g syra s modrou plesňou, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vývarom a necháme povariť na polovicu. Potom pridáme smotanu a rozdrobený syr. Miešame pokiaľ sa syr nerozpustí. Nakoniec omáčku rozmixujeme dohladka a zmiešame s uvarenými cestovinami. Petržlen nasekáme na drobno a vmiešame k cestovinám.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Hokkaido špagety PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 10 Október 2015 15:55

Ingrediencie

400 g špagiet, 300 g tekvice Hokkaido, 1 cibuľu, olej, 2 strúčiky cesnaku, štipka mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr

Postup

V panvici na oleji necháme zosklovitieť na malé kocky nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú, nahrubo nastrúhanú tekvicu, prelisovaný cesnak, zázvor a všetko spolu opečieme. Osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Dusíme za občasného premiešania domäkka.

Medzitým uvaríme špagety podľa návodu a precedíme. Udusenú tekvicu premiešame s uvarenými špagetami. Posypeme strúhaným syrom a podávame.

 


 
Cestoviny s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Február 2015 15:44

Ingrediencie

500 g cestovín, 1 a 1/2 pochúťkovej smotany, 2 stredne veľké paradajky, 2 papriky, vegeta, 200 g kuracích pŕs, 3 strúčiky cesnaku,  sójovú omáčku,  olej, grilovacie korenie, soľ

Postup

Cestoviny podľa návodu na sáčku uvaríme. Hotové cestoviny zlejeme, pridáme olej a premiešame. Pridáme smotanu, vegetu, nakrájané paradajky a papriky. Dobre premiešame.

Mäso umyjeme , nakrájame na pásiky a vložíme do misky. Pridáme olej, sójovú omáčku, roztlačený cesnak a grilovacie korenie. Premiešame a necháme v chlade hodinu odstáť. Potom mäso preložíme na rozpálený olej a opečieme do chrumkava. Hotové mäso premiešame s cestovinami a podávame.

 

 
Šunkové fliačky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 06 August 2014 11:21

Ingrediencie

400 g fliačkov, 350 g šunky, 250 ml kyslej smotany, 2 vajcia, 1 pór, strúhanka, masť, soľ

Postup

V osolenej vode uvaríme fliačky podľa návodu. Scedíme a prelejeme studenou vodou. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme nakrájanú šunku, na kolieska nakrájaný pór a vlejeme smotanu. Osolíme, premiešame s uvarenými fliačkami, pridáme tuhý sneh z bielkov, zľahka zamiešame a zapekáme vo vymastenej a strúhankou vysypanej mise.

 

 


 
Cestoviny s tuniakom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Júl 2014 17:17

Ingrediencie

400 g cestovín, 2 konzervy  tuniaka kúsky, 1 pór, 70 g paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, bazalka, olivový olej

Postup

Cestoviny odvaríme klasickým spôsobom. Na oleji osmažíme do zlatista na kolieska nakrájaný pór, pridáme prelisovaný cesnak, precedeného tuniaka, pretlak. Posolíme, okoreníme, posypeme bazalkou a podusíme. Zmes zmiešame s uvarenými cestovinami a podávame.

 

 
Cestoviny s hlivou ustricovou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Apríl 2014 14:18

Ingrediencie

150 g uvarených cestovín, 50 ml oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 väčšie mrkvy, 400 g hlivy ustricovej, pór, 100 ml smotany, 1/2 lyžičky mletého rozmarínu

Postup

Na oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájaný pór. Pridáme nakrájanú hlivu, nahrubo nastrúhanú mrkvu, sušený rozmarín. Osolíme a dusíme s trochou vody. Nakoniec pridáme smotanu a ešte krátko podusíme. Zmiešame a uvarenými cestovinami.

 


 
Cestoviny s kalerábom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 18 Február 2014 08:58

Ingrediencie

300 g ľubovoľných cestovín, 2 mladé kaleráby, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, olej

Postup

Cestoviny odvaríme v slanej vode klasickým spôsobom. Medzitým nahrubo nastrúhame očistený kaleráb. Na oleji osmažíme na malé kocky nakrájanú cibuľu, pridáme kaleráb, osolíme, okoreníme a spolu všetko orestujeme. Zalejeme cca 100 ml vody a necháme prejsť varom, a keď sa voda odparí zmiešame s uvarenými cestovinami.

 


 
Cannelloni s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Január 2014 11:59

Ingrediencie

250 g cestovín cannelloni, 500 g kuracích pŕs, 500 g mrazeného špenátu, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, olej

bešamel: 50 g masla, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 100 g syru Niva, muškátový oriešok

Postup

Nakrájame na jemné rezance mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Pridáme špenát, podusíme, necháme odpariť prebytočnú vodu. Ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom.

Pripravíme si bešamel: Roztopíme maslo, pridáme múku a na slabom ohni za stáleho miešania opražíme asi minútu. Panvicu odstavíme z ohňa a prilejeme mlieko. Opäť necháme zovrieť a za stáleho miešania varíme, pokiaľ omáčka nezhustne. Pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška a odstavíme. Vmiešame nastrúhaný syr. Zapekaciu nádobu potrieme olejom, rúru predhrejeme na 190 stupňov. Pomocou lyžičky naplníme jednotlivé rúrky cestovín a ukladáme ich tesne vedľa seba. Polejeme bešamelom a zapekáme cca 35 minút.

 

 

 
Špaldové cestoviny s orechami PDF Tlačiť E-mail
Streda, 13 November 2013 10:01

Ingrediencie

250 g špaldových cestovín, 200 ml mlieka, 200 g strúhaného syra, 120 g vlašských orechov, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej, bazalka

Postup

Cestoviny odvaríme klasickým spôsobom. Na oleji  orestujeme orechy, pridáme mlieko, strúhaný syr, okoreníme, osolíme a varíme počas stáleho miešania do zhustnutia omáčky. Uvarené cestoviny naložíme na tanier a prelejeme uvarenou omáčkou. Posypeme nasekanou bazalkou a podávame.

 

 
Penne s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 September 2013 12:45

Ingrediencie

250 g cestovín penne, 300 g kuracích pŕs, 1 stredne veľkú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie, 200 ml bieleho vína, 2 lyžice sušenej bazalky, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, parmezán

Postup

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a všetko mierne opečieme. Osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a prikryté dusíme. Trvá to asi 20 minút. Keď je mäso mäkké, do omáčky pridáme smotanu rozmiešanú so sušenou bazalkou. Omáčku už len krátko prehrejeme a odstavíme z plameňa.

Medzitým do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny. Varíme podľa návodu na obale. Uvarené penne zmiešame s omáčkou. Na tanieri posypeme nastrúhaným parmezánom.

 

 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 1 z 5

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist