Bravčové so zeleninovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 August 2012 08:22

Ingrediencie

600 g bravčového mäsa, 5 mrkvy, 4 petržleny, 2 cibule, kúsok zeleru, 1 smotana, 1/2 zeleninového bujónu, šťava z citróna, soľ, mleté čierne korenie, 2 nové korenie, 1 bobkový list, kúsok masla, masť

Postup

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a z oboch strán osmažíme na masti. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, korenie, podlejeme vodou. Pridáme bujón a dusíme domäkka.

Mäso vyberieme (aj nové korenie a bobkový list) , vývar scedíme, zeleninu rozmixujeme, postupne prilievame vývar a nakoniec smotanu. Zjemníme kúskom masla a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s knedlíkom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist