Hanácký biftek Tlačiť
Nedeľa, 06 November 2011 15:12

Ingrediencie

4 plátky bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, 150 g šunkovej salámy, 150 g anglickej slaniny, 1 pohár sterilizovaného leča, 300 g tvrdého syra, 250 ml smotany na šľahanie, tuk

Postup

Plátky mäsa ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Pripravené poukladáme na vymastený pekáč a na každé mäso položíme plátky salámy a slaniny. Takto pripravené mäso zalejeme lečom, posypeme hrubo nastrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme cca 50 minút dozlatista.

zdroj: www.ajina-kucharka.wz.cz