Bravčové mäso
Bravčové plátky s tarhoňou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 September 2014 10:46

Ingrediencie

750 g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 500 g tarhone, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 500 ml vývaru (môže byť aj z kocky), masť alebo olej

Postup

Umyté a osušené mäso nakrájame na plátky, naklepeme a z oboch strán osolíme, okoreníme. Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a osmažíme na tuku dozlatista. Prisypeme tarhoňu a za stáleho miešania smažíme pokiaľ tarhoňa nezozlátne. Zalejeme ju horúcim vývarom, osolíme, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 stupňov.

Mäso opečieme z oboch strán na tuku domäkka. Tarhoňu po 20 minútach vyberieme z rúry, na vrch naskladáme mäso, každý plátok polejeme lyžicou výpeku z panvice, prikryjeme a vložíme späť do rúry na 20 minút. Podávame s kyslou uhorkou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Bôčik v jogurte PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 10 Júl 2014 11:21

Ingrediencie

1,5 kg prerastaného bôčika bez kostí, 250 g naloženého chrenu, 600 ml bieleho jogurtu, soľ

Postup

Bôčik narežeme na 1-1,5 cm silné plátky. V miske zmiešame jogurt s chrenom. Jednotlivé plátky posolíme a potrieme vrstvou jogurtu s chrenom. Zrolujeme. Pripravené rolky naukladáme tesne vedľa seba do pekáča ( pekáč netreba ničím vymazávať) . Zvyšnú časť jogurtu navrstvíme na vrch roliek. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme cca 1,5 - 2 hodiny. Podávame so zemiakovou kašou.

 


 
Veľkopopovický guláš PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Január 2014 12:43

Ingrediencie

500 g bravčového mäsa, 300 ml veľkopopovického kozla (pivo), 40 g masti, 4 strúčiky cesnaku, 100 g cibule, 70 g paradajkového pretlaku, mletá rasca, majoránka, 2 lyžice plnotučnej horčice, gulášové korenie, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso nakrájame na kocky. Posypeme gulášovým korením, mletou paprikou a majoránkou. Premiešame a necháme v chlade dve hodiny odležať. Na masti osmažíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso a prudko osmažíme. Potom pridáme pretlak, horčicu, rascu, prelisovaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Zalejeme pivom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Podľa chuti posolíme. Podávame s knedlíkom.

 

 
Kotlety po americky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 September 2013 14:15

Ingrediencie

6-8 plátkov bravčových kotliet, 3 lyžice plnotučnej horčice, 3 lyžice kečupu, 6 lyžíc oleja, 1 lyžička soli, 1 lyžička chilli

Postup

Horčicu, kečup, olej, soľ a chilli dôkladne vymiešame. Mäso zľahka naklepeme a cez noc naložíme do marinády. Plech vytrieme olejom a naskladáme plátky mäsa. Marinádu, ktorá zostane v miske rozotrieme na mäso. Vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov, nepodlievame a upečieme nezakryté domäkka. Počas pečenia cca po 30-40 minútach polejeme mäso výpekom. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.,mamincinyrecepty.cz

 


 
Cigánska pečienka do žemle PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 September 2013 12:38

Ingrediencie

1 kg bravčového karé bez kosti, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olej, drvená rasca, worchester, plnotučná horčica, žemle, pekinská kapusta

Postup

Mäso nakrájame na silnejšie plátky, vyklepeme. Plátky mäsa nahrubo natrieme horčicou a na každý plátok rozotrieme prelisovaný cesnak. Osolíme, okoreníme, posypeme bohato rascou a takto pripravené plátky preložíme do misy. Pridáme 3 lyžice worchestra a rukou všetko pekne premiešame. Nakoniec na vrch nalejeme olej, aby sme to uzatvorili a vložíme do chladu najlepšie cez noc. Potom mäso vyberieme do panvice dáme toľko oleja, aby bolo mäso ponorené. Olej necháme v panvici poriadne rozohriať a mäso narýchlo opražíme. Medzitým si dáme žemle do rúry zohriať, aby bola chrumkavá. Žemlu prerežeme, potrieme horčicou, mäso vyberieme z oleja a vložíme priamo do žemle, vložíme list kapusty a podávame.

zdroj:www.sefkuchari.sk

 


 
Bravčové po taliansky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 Apríl 2013 10:02

Ingrediencie

8 bravčové kotlety, 4 strúčky cesnaku, drvená rasca, soľ, hladká múka, cukor, 8 lyžíc oleja, 8 lyžíc paradajkového pretlaku, 250 g surového údeného mäsa, 200 g šampiňónov

Postup

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme rascou, potrieme prelisovaným cesnakom a zľahka obalíme v múke. Na horúcom oleji ich na obidvoch stranách rýchlo opečieme a vyberieme na tanier. Vo výpeku opečieme na rezance pokrájané údené mäso, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a paradajkový pretlak. Poprášime troškou múky a podlejeme vodou. Opečené mäso vložíme do pekáča a do mäkka udusíme. Šťavu dochutíme soľou a cukrom. Podávame s makarónami alebou inou cestovinou.

 

 

 
Liptovské rezne PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 29 December 2012 19:05

Ingrediencie

800 g bravčového karé bez kosti, 250 g údeného syra, 1 vajce, 1 smotana na šľahanie, soľ, masť, mletá paprika

Postup

Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a osolíme. Uložíme na masťou vymastený pekáč a posypeme ich strúhaným syrom. Vajce rozmiešame v smotane a lyžicou polejeme povrch syra. Syr poprášime paprikou a upečieme v rúre pri teplote 190 stupňov domäkka. Rezne podávame so zemiakovou kašou a môžeme pridať tatársku omáčku.

 

 


 
Bravčové so zeleninovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 August 2012 08:22

Ingrediencie

600 g bravčového mäsa, 5 mrkvy, 4 petržleny, 2 cibule, kúsok zeleru, 1 smotana, 1/2 zeleninového bujónu, šťava z citróna, soľ, mleté čierne korenie, 2 nové korenie, 1 bobkový list, kúsok masla, masť

Postup

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a z oboch strán osmažíme na masti. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, korenie, podlejeme vodou. Pridáme bujón a dusíme domäkka.

Mäso vyberieme (aj nové korenie a bobkový list) , vývar scedíme, zeleninu rozmixujeme, postupne prilievame vývar a nakoniec smotanu. Zjemníme kúskom masla a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s knedlíkom.

 


 
Pečené koleno PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Júl 2012 14:33

Ingrediencie

1 bravčové koleno, 5 - 8 strúčikov cesnaku, korenie na bravčové pečené mäso, 2 cibule, 2 lyžice plnotučnej horčice, 6 - 8 guličiek nového korenia, 6 - 8 guličiek čierneho korenia, 5 malých bobkových lístkov

Postup

Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, zmiešame s horčicou a rozložíme na pekáč. Koleno na niekoľkých miestach narežeme až ku kosti a do celého vrátane zárezov, vmasírujeme korenie a prelisovaný cesnak. Takto pripravené koleno vložíme do pekáča na cibuľu. Posypeme guličkami korenia, bobkovými listami a necháme najlepšie cez noc odležať v chlade.

Podlejeme vodou do jednej tretiny kolena a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Asi hodinu pečieme prikryté, potom odkryjeme a dopečieme domäkka. Počas pečenia niekoľkokrát otočíme a polievame výpekom. Podávame s chlebom a chrenom alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Krkovička v marináde PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Júl 2012 07:15

Ingrediencie

8 plátky bravčovej krkovičky, 10 strúčikov cesnaku, soľ, 2 veľké cibule

marináda: 4 lyžice oleja, 4 lyžice sójovej omáčky, 10 lyžíc pikantného kečupu, 1 lyžica medu, 1 lyžica sladkej mletej papriky, 1 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

Krkovičku naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom a preložíme na vymastený pekáč. Cibuľu nakrájame na jemno a posypeme ňou mäso. Zmiešame ingrediencie na marinádu a prelejeme ju na mäso s cibuľou. Pekáč preložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme cca 1-1,5 hodiny. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

zdroj:www.mimibazar.sk


 
Znojemské ragú PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 12 Jún 2012 19:47

Ingrediencie

600 g bravčového pliecka, olej, 2 cibule, 1 lyžica horčice, 6 sterilizovaných uhoriek, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, majoránka, mletá rasca, 2 lyžice hladkej múky

Postup

Mäso pokrájame na kocky, cibuľu najemno. Na rozpálenom oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a za častého miešania smažíme dohneda. Osolíme, okoreníme, pridáme horčicu a podlejeme horúcou vodou. Pod pokrievkou dusíme domäkka. Uhorky nakrájame na kocky a pridáme k mäkkému mäsu. Múku rozmiešame v troške studenej vody a vlejeme do hrnca. Premiešame a varíme ešte 15 minút. Podávame s knedlíkom alebo nokami.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 1 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Pomazánka z pečeného bôčika

Ingrediencie 2 kg bôčika v celku bez kostí, 1 kg...

Chouquettes

Ingrediencie 125 ml mlieka, 125 ml vody, 200 g hladkej...

Bravčové plátky s tarhoňou

Ingrediencie 750 g bravčového stehna, soľ, mleté...

Perník od Terky

Ingrediencie cesto: 600 g hladkej múky, 400 g cukru...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist