Antónia Mačingová
Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Marec 2020 08:29

Ingrediencie

zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej smotany, 100 ml vody, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, citrónová šťava, med

Postup

Na osolenom olivovom oleji si osmažíme dozlata nakrájanú cibuľu. Do panvice vlejeme sójovú smotanu zmiešanú s vodou a chvíľu za stále miešania povaríme.

Kôpor opláchneme, nasekáme najemno a pridáme do omáčky. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a podľa chuti medom.

Podávame s opekanými zemiakmi.

zdroj: Antónia Mačingová


 
Šošovica na kyslo PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 23 Február 2020 07:37

Ingrediencie

250 g šošovice, 1 cibuľa, 100 ml sójovej smotany, cesnak, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Šošovicu opláchneme a namočíme minimálne na 2 hodiny do studenej vody, a až tak varíme domäkka.

Na panvici si dozlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme uvarenú, precedenú šošovicu a podlejeme trochou vody. Za občasného miešania pridáme sójovú smotanu, pretlačený cesnak a pár kvapiek citrónovej šťavy. Podávame so sójovým rohlíkom.

zdroj:www.Antónia Mačingová

 

 
Stroganov z tofu PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 10 Február 2020 10:59

Ingrediencie

1 biele tofu, čili omáčka, kečup, olej, pór, soľ

Postup

Z kečupu, oleja a čili omáčky si pripravíme zmes, do ktorej vložíme na rezance nakrájané tofu. Necháme dve hodiny odležať.

Na panvici rozohrejeme osolený olej, pridáme nakrájaný pór (bielu časť), marinovanú zmes a restujeme. Potom podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút. Podávame s ryžou.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Brokolicová čína PDF Tlačiť E-mail
Streda, 05 Február 2020 15:45

Ingrediencie

300 g kuracích pŕs, 2 veľké cibule, 1 brokolicu, hrášok, jedno bielko, 50 ml  oleja, štipku soli, lyžičku sójovej omáčky, citrónovú šťavu, lyžicu medu

Postup

Prsia nakrájame na rezance, ktoré marinujeme v rozšľahanom bielku a opečieme na oleji.

Cibule nakrájame na rezance, opečieme na oleji, pridáme k nej na ružičky rozobratú brokolicu. Opekáme asi päť minút. Pridáme hrášok, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a citrónovou šťavou. Nakoniec zmiešame všetko spolu.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Cícerové rizoto s pšenom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Október 2019 07:07

Ingrediencie

1 šálku nevareného pšena, bielu časť póru vo veľkosti palca, 2 strúčiky cesnaku, farebné papriky, petržlenová vňať, konzervovaný cícer, olej, soľ, čierne korenie, 300 ml zmesi mrkvy a hrášku

Postup

Do vriacej vody vsypeme pšeno a varíme cca 13-14 minút. Po uvarení precedíme.

Do hotového pšena primiešame scedenú mrkvu s hráškom, cícer, restovanú papriku s pórom a cesnakom a petržlenovou vňaťou. Rizoto osolíme a okoreníme. Ako prílohu podávame kyslú uhorku alebo šalát z čerstvej zeleniny.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Pečená hliva ustricová PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Október 2019 06:55

Ingrediencie

1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené cibule, 6 strúčikov cesnaku, 1 menšiu čili papričku, 1 šálku údeného tofu, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, olej

Postup

Hlivu rozoberieme a umyjeme. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Cesnak rozpolíme a čili papričku zbavenú jadierok nakrájame na malé kúsky.

Všetko vložíme do jenskej misy s olejom, posolíme a okoreníme.

Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov. Vyberieme, posypeme tofu a pečieme ďalších 10 minút. Hotové posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Podávame s uvarenou ryžou.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Zahrievajúca tekvicová polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Október 2019 07:54

Ingrediencie

700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200 ml sójovej smotany, 2 PL rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor o veľkosti palca, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na rozpustenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s najemno nastrúhaným zázvorom a prelisovaným cesnakom.

Pridáme na menšie kocky nakrájanú olúpanú tekvicu a zeler.

Všetko okoreníme a premiešame. Prijeme 0,5 l vody a prikryté varíme pol hodiny.

Po uvarení polievku rozmixujeme dohladka a zjemníme sójovou smotanou.

Podávame s puri plackami.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Puri placky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Október 2019 07:46

Ingrediencie

1/2 litra hladkej špaldovej múky, 250 ml vlažnej vody, 2 PL masla ghee , štipku soli

Postup

Z múky, vlažnej vody, masla ghee a soli vypracujeme cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu v chladničke. Z cesta odtrhujeme kúsky, vyvaľkáme na placku a upečieme na masle ghee. Veľmi chutná príloha k polievkam.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Cuketové placky na plechu PDF Tlačiť E-mail
Streda, 07 August 2019 06:39

Ingrediencie

2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka

Postup

Cukety dôkladne umyjeme. Nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupkou, pridáme syr, vajcia, prelisovaný cesnak, majorán, korenie a soľ.

Pripravenú zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

zdroj: Antónia Mačingová

 

 


 
Zapekaný karfiol so zemiakmi PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Apríl 2019 09:16

Ingrediencie

500 g karfiolu, 400 g zemiakov, 2 cibule, 1 sójová smotana, muškátový oriešok, celá rasca, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup

Ošúpané a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Rovnako tak uvaríme aj karfiol, ktorý rozoberieme na ružičky.

Na osolenom olivovom oleji osmažíme dozlata cibuľu nakrájanú na prúžky.

Pridáme k nej scedené zemiaky s karfiolom, ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou, mletým čiernym korením, rascou a na panvici všetko zľahka párkrát prehodíme.

Tento základ vložíme do zapekacej misy a zalejeme sójovou smotanou. Zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou.

zdroj: Antónia Mačingová

 


 
Špagety s cuketovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 11 Apríl 2019 15:05

Ingrediencie

100 g bezvaječných špagiet, 500 g cukety, 50 ml oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku sušenej bazalky, soľ, čierne korenie, 300 ml sójovej smotany

Postup

Cuketu dôkladne umyjeme, odstránime konce a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici rozohrejeme olej a podusíme na ňom cuketu.

Osolíme a okoreníme, pridáme bazalku a roztlačený cesnak. Dusíme asi 10 minút.

Pridáme sójovú smotanu a rozmixujeme. Omáčkou prelejeme uvarené špagety.

zdroj:Antónia Mačingová

 

 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 1 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist