Nedeľa, 23 Február 2020 07:37 |
Ingrediencie
250 g šošovice, 1 cibuľa, 100 ml sójovej smotany, cesnak, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie
Postup
Šošovicu opláchneme a namočíme minimálne na 2 hodiny do studenej vody, a až tak varíme domäkka.
Na panvici si dozlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme uvarenú, precedenú šošovicu a podlejeme trochou vody. Za občasného miešania pridáme sójovú smotanu, pretlačený cesnak a pár kvapiek citrónovej šťavy. Podávame so sójovým rohlíkom.
zdroj:www.Antónia Mačingová

|
Pondelok, 10 Február 2020 10:59 |
Ingrediencie
1 biele tofu, čili omáčka, kečup, olej, pór, soľ
Postup
Z kečupu, oleja a čili omáčky si pripravíme zmes, do ktorej vložíme na rezance nakrájané tofu. Necháme dve hodiny odležať.
Na panvici rozohrejeme osolený olej, pridáme nakrájaný pór (bielu časť), marinovanú zmes a restujeme. Potom podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút. Podávame s ryžou.
zdroj:Antónia Mačingová

|
Streda, 05 Február 2020 15:45 |
Ingrediencie
300 g kuracích pŕs, 2 veľké cibule, 1 brokolicu, hrášok, jedno bielko, 50 ml oleja, štipku soli, lyžičku sójovej omáčky, citrónovú šťavu, lyžicu medu
Postup
Prsia nakrájame na rezance, ktoré marinujeme v rozšľahanom bielku a opečieme na oleji.
Cibule nakrájame na rezance, opečieme na oleji, pridáme k nej na ružičky rozobratú brokolicu. Opekáme asi päť minút. Pridáme hrášok, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a citrónovou šťavou. Nakoniec zmiešame všetko spolu.
zdroj:Antónia Mačingová

|
Štvrtok, 24 Október 2019 07:07 |
Ingrediencie
1 šálku nevareného pšena, bielu časť póru vo veľkosti palca, 2 strúčiky cesnaku, farebné papriky, petržlenová vňať, konzervovaný cícer, olej, soľ, čierne korenie, 300 ml zmesi mrkvy a hrášku
Postup
Do vriacej vody vsypeme pšeno a varíme cca 13-14 minút. Po uvarení precedíme.
Do hotového pšena primiešame scedenú mrkvu s hráškom, cícer, restovanú papriku s pórom a cesnakom a petržlenovou vňaťou. Rizoto osolíme a okoreníme. Ako prílohu podávame kyslú uhorku alebo šalát z čerstvej zeleniny.
zdroj:Antónia Mačingová

|
Štvrtok, 24 Október 2019 06:55 |
Ingrediencie
1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené cibule, 6 strúčikov cesnaku, 1 menšiu čili papričku, 1 šálku údeného tofu, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, olej
Postup
Hlivu rozoberieme a umyjeme. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Cesnak rozpolíme a čili papričku zbavenú jadierok nakrájame na malé kúsky.
Všetko vložíme do jenskej misy s olejom, posolíme a okoreníme.
Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov. Vyberieme, posypeme tofu a pečieme ďalších 10 minút. Hotové posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s uvarenou ryžou.
zdroj:Antónia Mačingová

|
Utorok, 15 Október 2019 07:54 |
Ingrediencie
700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200 ml sójovej smotany, 2 PL rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor o veľkosti palca, soľ, mleté čierne korenie
Postup
Na rozpustenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s najemno nastrúhaným zázvorom a prelisovaným cesnakom.
Pridáme na menšie kocky nakrájanú olúpanú tekvicu a zeler.
Všetko okoreníme a premiešame. Prijeme 0,5 l vody a prikryté varíme pol hodiny.
Po uvarení polievku rozmixujeme dohladka a zjemníme sójovou smotanou.
Podávame s puri plackami.
zdroj:Antónia Mačingová

|
Utorok, 15 Október 2019 07:46 |
Ingrediencie
1/2 litra hladkej špaldovej múky, 250 ml vlažnej vody, 2 PL masla ghee , štipku soli
Postup
Z múky, vlažnej vody, masla ghee a soli vypracujeme cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu v chladničke. Z cesta odtrhujeme kúsky, vyvaľkáme na placku a upečieme na masle ghee. Veľmi chutná príloha k polievkam.
zdroj:Antónia Mačingová

|
Streda, 07 August 2019 06:39 |
Ingrediencie
2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka
Postup
Cukety dôkladne umyjeme. Nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupkou, pridáme syr, vajcia, prelisovaný cesnak, majorán, korenie a soľ.
Pripravenú zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.
zdroj: Antónia Mačingová


|
Nedeľa, 14 Apríl 2019 09:16 |
Ingrediencie
500 g karfiolu, 400 g zemiakov, 2 cibule, 1 sójová smotana, muškátový oriešok, celá rasca, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
Postup
Ošúpané a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Rovnako tak uvaríme aj karfiol, ktorý rozoberieme na ružičky.
Na osolenom olivovom oleji osmažíme dozlata cibuľu nakrájanú na prúžky.
Pridáme k nej scedené zemiaky s karfiolom, ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou, mletým čiernym korením, rascou a na panvici všetko zľahka párkrát prehodíme.
Tento základ vložíme do zapekacej misy a zalejeme sójovou smotanou. Zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou.
zdroj: Antónia Mačingová

|
Štvrtok, 11 Apríl 2019 15:05 |
Ingrediencie
100 g bezvaječných špagiet, 500 g cukety, 50 ml oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku sušenej bazalky, soľ, čierne korenie, 300 ml sójovej smotany
Postup
Cuketu dôkladne umyjeme, odstránime konce a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici rozohrejeme olej a podusíme na ňom cuketu.
Osolíme a okoreníme, pridáme bazalku a roztlačený cesnak. Dusíme asi 10 minút.
Pridáme sójovú smotanu a rozmixujeme. Omáčkou prelejeme uvarené špagety.
zdroj:Antónia Mačingová

|
|
|