Selský šalát PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Marec 2015 14:14

Ingrediencie

4 veľké varené zemiaky, 1 maďarská klobása, 150 g balkánského syra, 1 červenú papriku, 1 červenú cibuľu, 1 lyžicu nakrájanej petržlenovej vňate

zálievka: 4 lyžice oleja, 2 lyžice octu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Uvarené zemiaky, papriku, balkánsky syr  a cibuľu nakrájame na kocky. Klobásu nakrájame na kolieska a opečieme na oleji. Všetko spolu premiešame. Ocot zmiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a rozšľaháme na penivú zálievku. Zálievku nalejeme  na šalát, premiešame.  Nakoniec vmiešame nasekanú vňať. Podávame s pečivom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist