Ryžovo - kurací šalát Tlačiť
Sobota, 01 Február 2014 10:05

Ingrediencie

400 g ryže, 300 g uvareného kuracieho mäsa, 80 g červenej papriky (káie), 1/2 lyžičky kari korenia, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 1 lyžica octu, 1 lyžica oleja, 3 strúčiky cesnaku, šťava z jedného citróna, mleté čierne korenie, soľ, pomaranč, hlávkový šalát

Postup

Ryžu uvaríme s karí korením. Mäso nakrájame na drobné kúsky a vmiešame ich do ryže. Pridáme pokrájanú papriku a precedenú kukuricu. Z octu, oleja, prelisovaného cesnaku, korenia, soli a citrónovej šťavy urobíme nálev, ktorý pridáme do ryže a premiešame. Hotový šalát podávame na listoch hlávkového šalátu ozdobený pomarančom.