Štvrtok, 29 Október 2009 14:48 |
Ingrediencie 500 g očistenej čiernej reďkvi, 200 ml octu, 200 ml studenej vody, 3 lyžičky soli Postup Reďkev na jemno nastrúhame, pridáme ocot, vodu, soľ a dôkladne premiešame. Necháme v chlade odstáť v uzatvorenej fľaši.
|
Sobota, 24 Október 2009 13:27 |
Ingrediencie 500 g tmavej fazule, 150 g syru Niva, 200 ml kečupu, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, 3 strúčiky cesnaku Postup Fazuľu si namočíme deň vopred. Uvaríme ju do mäkka. Po vychladnutí primiešame na kocky nakrájaný syr, sójovú omáčku, kečup, soľ a prelisované cesnaky. Dôkladne premiešame. Podávame s pečivom.
|
Štvrtok, 15 Október 2009 16:09 |
Ingrediencie 1 menší zeler, 1 červená repa (približne taká veľká ako zeler), 4 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie Postup Zeler a repu nastrúhame na jemno (surové). Premiešame s olejom a šťavou, veľmi ľahko osolíme, posypeme korením a chvíľu necháme uležať. Podávame s tmavým pečivom. Šalát je výborný s kombináciou so syrom cottage. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Streda, 14 Október 2009 08:03 |
Ingrediencie 1 veľkú uhorku, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml kyslej smotany, 2 malé cibule, štipka sušenej bazalky, vegeta Postup Uhorku a cibulu nastrúhame na kolieska, posolíme, popepríme, posypeme vegetou, bazalkou a zalejeme smotanou. Premiešame a necháme v chlade postáť. |
Pondelok, 10 August 2009 09:09 |
Ingrediencie 500 g očistenej tekvice, 3 lyžice oleja, 4 lyžice octu, 4 lyžice vody, práškový cukor, soľ Postup Očistenú tekvicu zbavíme semien a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme olej, ocot, vodu, soľ a nakoniec cukor podľa chuti. Necháme v chlade odstáť a podávame k mäsitým jedlám.
|
Nedeľa, 21 Jún 2009 13:17 |
Ingrediencie 1 hlávka ľadového šalátu, paradajky cherry, paprika, soľ, 2 lyžice olivového oleja Postup Kapustu, paradajky a papriku narežeme a zmiešame s olivovým olejom. Podľa chuti dosolíme. Pred podávaním necháme v chlade postáť. |
Streda, 03 Jún 2009 19:39 |
Ingrediencie 50 g bieleho tofu, 1 malá cibuľa, 4 sterilizované uhorky, 200 g hlávkovej kapusty, 5 lyžíc hrášku, 5 lyžíc kečupu, 2 lyžice oleja, sójová omáčka Postup Tofu nakrájame na kocky a pokvapkáme ich sójovou omáčkou. Nadrobno pokrájame cibuľu, uhorky, kapustu si nakrájame na rezance. Pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame.
|
Pondelok, 18 Máj 2009 11:26 |
Ingrediencie 500 g špekačiek, 1 cibuľa, 3 kyslé uhorky poleva: 3 a pol lyžice oleja, 3 a pol lyžice kečupu, 3 a pol lyžice worčesterovej omáčky, 3 a pol lyžice horčice, 2 lyžice octu ďalej: 270 g tatárskej omáčky Postup Všetko pokrájame na malé kocky a vložíme do misky. Zmes na polevu povaríme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť a premiešame ju so špekačkovou zmesou. Nakoniec pridáme tatársku omáčku a dôkladne premiešame. Necháme v chlade postáť. Podávame s pečivom.
|
Štvrtok, 14 Máj 2009 07:47 |
Ingrediencie 200 g tatárskej omáčky, 200 g šunky, 5 natvrdo uvarených vajec, 2 kyslé uhorky, 350 g zaváranej karotky s hráškom, 1 číry bujón, mleté čierne korenie, 250 ml vody Postup Všetky prísady nadrobno pokrájame a zmiešame s tatárskou omáčkou. Vo vode si uvaríme bujón a necháme ho vychladnúť. Zmes bujónu (nemusíme priliať všetko) pridáme do pripravených zmiešaných surovín. |
Štvrtok, 14 Máj 2009 06:53 |
Ingrediencie 3 menšie mladé kaleráby, 1 konzerva ananásu, hrsť orechov, 250 g bieleho jogurtu alebo sladkej smotany Postup Kaleráb postrúhame, ananás narežeme, orechy posekáme a všetko spolu premiešame so sladkou smotanou alebo jogurtom. Necháme krátko v chlade odstáť a podávame.
|
|
|