Nedeľa, 21 August 2011 08:19 |
Ingrediencie
paradajky, soľ, olej, mleté čierne korenie, strúhaný syr
Postup
Paradajky narežeme na kolieska a vložíme ich do misky. Pokvapkáme olejom, posolíme, okoreníme, premiešame a vrch posypeme strúhaným syrom. Necháme v chlade postáť.

|
Utorok, 19 Júl 2011 12:29 |
Ingrediencie
3 menšie cvikle, soľ, mleté biele korenie, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml kyslej smotany
Postup
Očistenú cviklu nastrúhame na väčšie rezance. Osolíme, okoreníme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a smotanu. Všetko dôkladne premiešame a necháme v chlade odstáť. Podávame k mäsovým jedlám.

|
Pondelok, 21 Február 2011 06:00 |
Ingrediencie
2 paradajky, 1 zelená paprika, 1 šalátová uhorka, strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, 1 lyžička olivového oleja, 1 lyžička plnotučnej horčice, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička worchesterovej omáčky, 2 lyžice vody, 1 lyžička cukru
Postup
Zeleninu nakrájame na malé kocky. Vložíme do misky a premiešame. Pridáme prelisovaný cesnak, horčicu a zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme z vody, cukru, worchesterovej omáčky, trošku soli, korenia a olivového oleja. Dôkladne premiešame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme v chlade postáť.

|
Streda, 24 November 2010 05:33 |
Ingrediencie
2 veľké jablká, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 250 g kyslej smotany, 3 lyžice tatárskej omáčky, 5 strúčikov cesnaku, soľ
Postup
Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na kocky. Vložíme do veľkej šalátovej misy a primiešame scedenú kukuricu, smotanu a tatársku omáčku. Nakoniec vmiešame prelisovaný cesnak a podľa chuti dosolíme.

|
Piatok, 26 Marec 2010 05:51 |
Ingrediencie 1,5 kg hlávkovej kapusty, 1 konzerva kukurice, 250 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml tatárskej omáčky Postup Kapustu narežeme na jemné kúsky. Zmiešame s kukuricou, syrom podľa chuti pridáme soľ, korenie a nakoniec vmiešame tatársku omáčku. Necháme v chlade odstáť. Podávame s pečivom.
|
Štvrtok, 11 Marec 2010 18:53 |
Ingrediencie 7 na tvrdo uvarených vajíčok, 1 brokolica, 300 ml bieleho jogurtu, soľ, olivový olej, 2 lyžičky horčice Postup Brokolicu rozoberieme na ružičky a naparíme. Vložíme do misky, pridáme nakrájané vajíčka, posolíme, pokvapkáme olejom. Jogurt zmiešame s horčicou a primiešame ho k brokolici. Dôkladne vymiešame a necháme v chlade postáť.
|
Nedeľa, 14 Február 2010 11:05 |
Ingrediencie 1 čínska kapusta, 1 hlavička cesnaku, soľ, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1/2 hrnčeka olivového oleja, šťava z polky citróna Postup Očistenú kapustu narežeme na menšie kúsky. V oleji premiešame prelisované cesnaky, soľ, horčicu a dôkladne premiešame. Kapustu pokvapkáme citrónom a zalejeme zálievkou. Premiešame a necháme v chlade postáť.
|
Utorok, 02 Február 2010 17:25 |
Ingrediencie 300 g zelenej papriky, 300 g paradajok, 300 g šalátových uhoriek, 100 g cibule, 30 g oleja, ocot podľa chuti, soľ, mleté čierne korenie, 80 g slaného syra (balkanský, ovčí slaný ...) Postup Zeleninu pokrájame, posolíme, okoreníme, zmiešame s olejom, ochutíme octom a posypeme strúhaným syrom. Necháme v chlade postáť.
|
Utorok, 05 Január 2010 16:57 |
Ingrediencie 5 paradajok, 150 g slaného syra, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, zelená petržlenka Postup Paradajky nakrájame na kolieska. Vmiešame na malé kocky narezaný syr, posolíme, okoreníme, polejeme troškou oleja, pridáme prelisovaný cesnak a posypeme zelenou petržlenkou. Dôkladne premiešame a necháme v chlade postáť.
|
Piatok, 27 November 2009 04:52 |
Ingrediencie 500 g kyslej kapusty, 2 veľké mrkvy, 1 červená paprika, 150 ml smotany na šľahanie Postup Z kapusty vytlačíme šťavu a narežeme ju na drobno. Pridáme postrúhanú mrkvu, na rezance narezanú papriku. Všetko zalejeme smotanou a dôkladne premiešame. Necháme v chlade odstáť.
|
|
|